Vandaag (maandag 6 mei) is de uitslag van de stemming voor de jaarlijkse BNXT League Awards bekend gemaakt. Marijn Ververs werd uitgeroepen tot Nederlands Speler van het Jaar. Jibbe Sicking kreeg de Award Dutch Rising Star of the Year.

Aan de stemming deden mee: de coaches, assistent-coaches, General Managers en aanvoerders van de clubs alsmede een select gezelschap journalisten. Marijn Ververs was een van de drie genomineerden voor de Award Dutch Player of the Year. De Leidse spelmaker kreeg 82 punten en bleef daarmee nummer 2 Boy van Vliet punten voor. Luuk van Bree eindigde als derde met 57 punten. Ververs is de opvolger van Thomas van der Mars.

Jibbe Sicking maakte ondanks zijn blessure een goede indruk op de basketbalvelden. Voor de titel Dutch Rising Player of the Year ontving Jibbe 76 punten. Armin Strojil en Florian Rijkers deelden de tweede plaats met 64 punten. Voor deze Zward doen spelers beoren in 2003 of later mee. Sicking volgt Oshean Brathwaite, die vorig seizoen beslag legde op deze prijs, op als winnaar.

Roeland Schaftenaar behoorde bij de drie genomineerden voor de titel 6th Man of the Year. De Leidse center, die de laatste tijd regelmatig start, eindigde als derde met 57 punten. Hij moet Olivier Troisfontaines (tweede met 71 punten) en winnaar Nikola Jovanovic (134 punten) voor laten gaan.

Doug Spradley was opnieuw genomineerd als Dutch Coach of the Year. Hij gaat dit seizoen echter niet opnieuw met die titel aan de haal. De Leidse coach kreeg 72 punten en werd daarmee tweede. Erik Braal eindigde als derde met 43 punten. De winnaar werd echter Radenko Varagic, die Basketbal Academie Limburg voor het eerst in de historie naar de Elite Gold leidde. Varagic verzamelde 105 punten.


BNXT_Awards BNXT_League Dutch_player_of_the-Year Dutch_Rising_Star_of_the_Year Eredivisie Jibbe_Sicking MarijnVervers

Meer nieuwsberichten