Het einde van het seizoen nadert en de periode waarin de prijzen worden verdeeld is aangebroken. Achter de schermen is de club al druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen en nu kunnen we daar weer een stapje in zetten: het is tijd voor de jaarlijkse selectietrainingen.

Deze trainingen zijn bedoeld voor de eerste landelijk spelende teams van de U16, U18, U22 (DTL) en het BS Leiden Promotiedivisie team.

Voor de mannen U16 (geboren in 2007 of 2008) zijn de selectietrainingen op de volgende dagen:

  • Dinsdag 14 juni 17:30 - 19:00
  • Woensdag 15 juni 17:30 - 19:00

Voor de mannen U18 (geboren in 2005 of 2006) zijn de selectietrainingen op de volgende dagen:

  • Dinsdag 14 juni 19:00 - 20:30
  • Woensdag 15 juni 19:00 - 20:30

Voor de mannen U22 en het promotiedivisieteam (geboren in 2004 of eerder) zijn de selectietrainingen op de volgende dagen:

  • Dinsdag 14 juni 20:30 - 22:00
  • Woensdag 15 juni 20:30 - 22:00

De selectietrainingen zullen plaatsvinden in de Vijf Meihal in Leiden.

Meld je zo snel mogelijk aan voor deze trainingen via het volgende aanmeldformulier: aanmeldformulier ZZ/BS Leiden. Iedere speler (leden en niet-leden) dient zich aan te melden. Zowel spelers van binnen de vereniging als van buiten de vereniging zijn dus welkom op deze dagen.

Let op: het betreft alleen een selectietraining voor ZZ U16-1, ZZ U18-1, ZZ U22-1 en het promotiedivisieteam van BS Leiden. De indelingstrainingen voor de andere teams binnen deze leeftijdscategorieën zullen later plaatsvinden.

Neem in ieder geval naar de trainingen een wit en een gekleurd shirt mee. Mocht je in het bezit zijn van een bal (maat 7), neem deze dan ook mee.
Vergeet niet om je naam op de bal te zetten, zodat deze na de trainingen ook nog terug te vinden is.

We zullen met een groep trainers zo goed mogelijk bepalen of je geschikt bent voor een van deze landelijke teams. Dit hangt onder andere af van je technische vaardigheden, fysieke mogelijkheden, ambitie, inzet, leervermogen en potentie.

Na deze selectietrainingen zullen de voorlopige teamindelingen bekend worden gemaakt. Dit gebeurt naar verwachting niet direct na de laatste selectietraining, maar pas later in de week. De selecties zullen pas definitief worden vastgesteld na de zomervakantie. De redenen hiervoor zijn instroom, uitstroom en de ontwikkeling van spelers tijdens de vakantie.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je terecht bij Rob van Hooven via vanhooven@eredivisiebasketballleiden.nl voor de ZZ Leiden eredivisieteams en bij Paul Rosdorff via paul@rosdorff.nl voor het promotiedivisieteam.


Eredivisie Jeugdselectie Selectietrainingen

Meer nieuwsberichten