Het einde van het seizoen nadert en de periode waarin de prijzen worden verdeeld is aangebroken. Ook een groot aantal Leidse teams is daarvoor nog in de race. Sterker nog: de U12, U14, U16, U18 en DTL eindigen allemaal in de top 4 van de competitie. Daarnaast zijn een groot aantal spelers (8) uitgenodigd voor de voorselecties van de verschillende nationale mannenteams.

Maar...het naderende einde van de competitie betekent ook dat de voorbereidingen voor volgend seizoen alweer in volle gang zijn. Zo staan ook de jaarlijkse selectietrainingen weer voor de deur.

Door de nieuwe indeling voor de hoogste competities door de NBB verandert wel het een en ander volgend jaar binnen de topsportlijn van ZZ/BS Leiden. Volgend jaar zullen in ieder geval de U16 en U19 uitkomen onder de vlag van ZZ. Samen met de BS Leiden U12 en U14 Eredivisie teams en het team in de promotiedivisie vormt dit geheel de topsportlijn van ZZ/BS Leiden.

Daarnaast bestaat sinds seizoen 2021-2022 er binnen de topsportlijn van ZZ Leiden een samenwerking met de Basketball Skills Academy, met specifieke aandacht voor de U16 en U18 groep. Hierdoor is voor deze groepen een completer programma ontstaan, met meer en uitgebreidere individuele begeleiding, een intensiever krachtprogramma en mentale begeleiding. Deze succesvolle samenwerking wordt ook komend seizoen gecontinueerd, waarbij de U16 en U19 van ZZ Leiden verplicht deelnemen aan dit programma van de Basketball Skills Academy.

Om deze U16 en U19 groep, maar daarnaast dus ook het promotiedivisie team, vorm te geven, organiseert ZZ Leiden de volgende selectietrainingen:

Voor de mannen U16 (geboren in 2008 of 2009) zijn de selectietrainingen op de volgende dagen:

  • Woensdag 17 mei 18:00 - 19:30
  • Woensdag 24 mei 18:00 - 19:30

Voor de mannen U19 (geboren in 2005, 2006 of 2007) zijn de selectietrainingen op de volgende dagen:

  • Woensdag 17 mei 20:00 - 21:30
  • Vrijdag 26 mei 18:00 - 19:30

Voor het promotiedivisieteam (geboren in 2004 of eerder) zijn de selectietrainingen op de volgende dagen:

  • Woensdag 24 mei 20:00 - 21:30
  • Vrijdag 26 mei 20:00 - 21:30

De locatie van al deze selectietrainingen is de Vijf Meihal, Boshuizerlaan 3 in Leiden.

Meld je zo snel mogelijk aan voor deze trainingen via aanmeldformulier ZZ/BS Leiden. Iedere speler (leden en niet-leden) dient zich aan te melden. Zowel spelers van binnen de vereniging als van buiten de vereniging zijn dus welkom op deze dagen.

Let op: het betreft alleen een selectietraining voor ZZ U16-1, ZZ U19-1 en het promotiedivisieteam. De indelingstrainingen voor de andere teams binnen deze leeftijdscategorieën zullen later plaatsvinden.

Neem in ieder geval naar de trainingen een wit en een gekleurd shirt mee. Mocht je in het bezit zijn van een bal (maat 7), neem deze dan ook mee. Vergeet niet om je naam op de bal te zetten, zodat deze na de trainingen ook nog terug te vinden is.

We zullen met een groep trainers zo goed mogelijk bepalen of je geschikt bent voor een van deze landelijke teams. Dit hangt onder andere af van je technische vaardigheden, fysieke mogelijkheden, ambitie, inzet, leervermogen en potentie.

Na deze selectietrainingen zullen de voorlopige teamindelingen bekend worden gemaakt. Dit gebeurt naar verwachting niet direct na de laatste selectietraining, maar pas later in de week. De selecties zullen pas definitief worden vastgesteld na de zomervakantie. De redenen hiervoor zijn instroom, uitstroom en de ontwikkeling van spelers tijdens de vakantie.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je via vanhooven@eredivisiebasketballleiden.nl terecht bij Rob van Hooven.

 


Eredivisie

Meer nieuwsberichten