3 oktober is al eeuwen een belangrijke feestdag in Leiden. Immers, op 3 oktober 1574 werd de stad Leiden bevrijd van de Spanjaarden. Tijdens dit feest wordt het belang van vrijheid herdacht. Dat begint overigens al eerder, want op 2 oktober vindt 's avonds de taptoe door de stad plaats. Een evenement waar BS Leiden trouw aan meedoet.

Dat geldt dus ook voor de selectie van het vlaggenschip. Het is altijd goed om je toppers te laten mengelen met andere clubleden, en vooral jeugd, en dan in optocht door de stad te trekken. Voor veel spelers en coaches was dit nieuw, want vorig jaar kon Zorg en Zekerheid Leiden niet aan de taptoe deelnemen.

Vooraf werd er door de selectie bij Rembrandt Roast genoten van een heerlijke maaltijd hutspot, wat ook al een traditie is rond 3 oktober. Uit betrouwbare bron is vernomen dat alle spelers twee borden met hutspot hebben genomen.

Daarna was het verzamelen om met z’n allen de taptoe te gaan lopen. De Leidse selectiespelers hadden speciaal voor dit evenement uitgedost met lichtgevende brillen. Veel leden van BS Leiden liepen mee. Ook het eerste damesteam van de club, dat dit seizoen debuteert in de Women’s Basketball League, was aanwezig. Zo trok een grote groep basketballers door de Leidse straten.


3_oktober Eredivisie Hutspot Taptoe

Meer nieuwsberichten