Aan het schoolbasketbaltoernooi in de Vijf Meihal deden maar liefst 156 kinderen verdeeld over 36 teams van negen basisscholen mee. Veel spelers van Zorg en Zekerheid Leiden namen woensdagmiddag even een kijkje om het aanwezige talent te scouten.

Het 3X3 basketbaltoernooi is een samenwerking tussen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, de Schoolsportcommissie Leiden, RTC basketbal en Sander van Weerlee en Sjoerd Jenninga als organisatoren. Vanuit de combinatiefunctionarissen is ook de helpende hand geboden. Qua formule was dit keer voor drie tegen drie gekozen en niet voor vijf tegen vijf. Tevens vond het toernooi nu plaats in een normale schoolweek in plaats van in een vakantieperiode. Hierdoor konden meer kinderen en schoolteams aan het evenement meedoen.

Na de poulefase, waarbij alle teams vijf wedstrijden speelden, volgden de kruisfinales. Bij de meiden een strijd tussen teams van de Apollo, Lorentzschool en Josephschool. Uiteindelijk wist Apollo onder toeziend oog van Jessey Voorn, Clayton Vette, Floris Versteeg en Carrington Love de eerste prijs bij de meisjes te pakken. Tweede en derde werden de meisjes van de Lorentzschool en de vierde plek was voor de Josephschool.

Bij de jongens gingen de beste twee teams uit de poule door naar de kwartfinale. Winst betekende een plek in de halve finale. Dit werd verdiend door teams van de Springplank, Josephschool, Leidse Hout en de Morskring. Iets na 17:00 uur bleek de Morskring het beste team bij de jongens te hebben geleverd. De tweede plek was voor de Springplank en derde werd de Josephschool. De vierde plek was voor het team van de Leidse Hout.

Na het toernooi werd de organisatie snel duidelijk dat het grote succes toe te schrijven is aan de vele scheidsrechters die aanwezig waren. Liefst vijftien scheidsrechters waren betrokken bij het toernooi.