Peter Paulides vult dit seizoen de rol van teammanager van Zorg en Zekerheid Leiden in. De 67-jarige oud-speler van het Leidse vlaggenschip volgt in die functie Bart Kriek op.

Wie Peter Paulides zegt, komt meteen uit bij basketbal. De op 18 juli 1955 geboren Paulides werd op het Bonaventura College met dank aan Ton Kallenberg senior besmet met het basketbalvirus. Hij sloot zich aan bij BS Leiden, waar hij in 1969 al in het eerste kadettenteam uitkwam. In 1975 debuteerde Paulides op het hoogste niveau bij Mercasol Leiden. Toen Parker de grote geldschieter werd, bleef Paulides tot 1979 in het eerste team uitkomen. Na twee jaar Leiden Trotters keerde de Leidse guard in 1981 terug bij Parker Leiden voor wat zijn laatste seizoen op eredivisieniveau zou worden.

Op 16 februari 2006 werd in Restaurant Het Haagsche Schouw de terugkeer van topbasketbal in Leiden aangekondigd. Twintig jaar lang had de Sleutelstad het zonder basketbal op het hoogste niveau moeten stellen. Peter Paulides tekende op die avond namens de fysiotherapiepraktijk Paulides + Partners een sponsorcontract. Hij zette zijn handtekening met een Parkerpen, als bruggetje naar het roemruchte verleden van de Leidse basketbalclub.

“We waren al eerder in gesprek geraakt om een taak binnen de club op me te nemen”, vertelt Paulides. “Nu Bart Kriek aangaf te willen stoppen en mijn pensioendatum werd bereikt, kwam alles op het juiste moment bij elkaar. Om bij mijn eigen club, waar ik speler, jeugdtrainer/coach, bestuurslid, sponsor en lid van de businessclub ben, te beginnen aan deze leuke nieuwe uitdaging. Werken op de achtergrond met jonge topsporters lijkt me inspirerend en sowieso zinvol om te doen. En ja, ik houd nog steeds van het spelletje!”


Eredivisie PeterPaulides Teammanager

Meer nieuwsberichten