In de middag van 30 mei is Veronique van Velzen, de partner van de voorzitter van Zorg en Zekerheid eredivisiebasketbal Marcel Verburg, totaal onverwachts overleden als gevolg van een ruptuur in de aorta (scheuring van de hoofdslagader). Zij werd onwel in Winkelcentrum de Stevensbloem en heeft Verburg nog kunnen bellen. Hij is direct naar haar toegereden en heeft een ambulance gebeld. Driekwartier later kreeg Verburg in het LUMC van de artsen het brute nieuws te horen dat zij was overleden.

Een aantal uren later speelde zijn club de 2e wedstrijd van de finale om het landskampioenschap, thuis in een nagenoeg uitverkochte Arena 1574. Het hartverscheurende nieuws is door het bestuur na de gewonnen wedstrijd aan de coach en enkele betrokkenen meegedeeld. De verslagenheid over het grote verlies is bij alle betrokkenen van ZZ Leiden enorm. De gedachten van iedereen bij de club gaan uit naar Marcel Verburg en de familie en vrienden.


Morgenavond speelt ZZ Leiden in Den Bosch de 3e wedstrijd van de playoffs-finale met een speciaal embleem op het shirt ter nagedachtenis aan Veronique. Mochten zij de wedstrijd winnen en kampioen van Nederland worden, volgt zondagmiddag een officiële huldiging van de ploeg vanaf 14.00 uur bij de Vismarkt naast het stadhuis van Leiden. Voorafgaand zal het team een boottocht door de stad maken vanaf 13.00 uur.


Meer nieuwsberichten