Voor de derde keer sinds september onderneemt Zorg en Zekerheid Leiden de reis naar Den Helder. De Suns haalden de Elite A met simpel, doeltreffend basketbal, maar zagen Zorg en Zekerheid Leiden door een sterk vierde kwart de punten in de halve competitie mee naar huis nemen. De sprongbal voor dit duel vindt woensdagavond om 19.30 uur plaats.

Den Helder Suns doet het dit seizoen goed. Vooral in eigen huis is de ploeg moeilijk te kloppen. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en Heroes Den Bosch gingen in de halve competitie onderuit in Sporthal Sportlaan. Alleen Landstede Hammers en Zorg en Zekerheid Leiden wisten in de kop van Noord-Holland te winnen.

Door vier thuiswedstrijden en drie keer on the road te winnen tegen de relatief zwakkere broeders Almere Sailors, The Hague Royals en Apollo Amsterdam plaatste de formatie van Peter van Noord zich voor de Elite A. Dat er uit met 87-74 verloren werd van naaste belager Yoast United deed er uiteindelijk niets meer toe.

De Suns zijn de Elite A begonnen met een 94-70 nederlaag in Zwolle, maar daar moet wel bij worden aangetekend dat de ploeg uit Den Helder 2,5 kwart in staat was om de Hammers meer dan voldoende weerstand te bieden. Dit betekent dat Den Helder Suns zeker geen makkie gaat worden.

Zorg en Zekerheid Leiden zal er hard voor moeten werken. Het is vooral zaak om de driepunters bij de Suns weg te halen. In de met 85-93 gewonnen wedstrijd begin februari waren de Suns goed voor 12 driepunters, verdeeld over vijf spelers. Boyd van der Vuurst de Vries is de captain en leider van de ploeg. Destijds tekende hij voor 19 punten. Bolden Brace (14), Stan van den Elzen (13), Ben Kovac (12) en Dyon Halman (10) schoten zich ook in de dubbele cijfers. Yarick Brussen bleef weliswaar steken op 8 punten, maar pakte wel 6 aanvallende rebounds.

Zorg en Zekerheid Leiden opende de Elite A met een 84-78 overwinning tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Een nieuwe zege op de Suns maakt het gat met de ploeg uit Den Helder een stuk groter. In februari speelde Marijn Ververs een erg sterke wedstrijd. De spelmaker kwam tot 20 punten tegen 100% (9 uit 9). Emmanuel Nzekwesi tekende voor 23 punten (10 uit 14 schot) en 7 rebounds. Worthy de Jong zette een fraaie double double neer met 15 punten (5 uit 6 schot), 10 assists en verder 6 rebounds en 3 steals. Het leverde hem een efficiency score van 28 op, het hoogste aantal in de wedstrijd. Luuk van Bree (18) en de net uit Amerika teruggekeerde Giddy Potts (10) zaten ook in de dubbele cijfers.

Sinds dat treffen is de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden wel enigszins aangepast. Riley LaChance en Nick King zijn bij de ploeg gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Troy Koehler woensdag ook zijn eerste competitieminuten maken, nadat hij na de oefenwedstrijd tegen Donar langere tijd net een blessure moest afhaken.


DenHelderSuns Eredivisie

Meer nieuwsberichten