Na een week rust gaat het seizoen weer verder voor Zorg en Zekerheid Leiden. De formatie van coach Rolf Franke treedt zaterdagavond om 19.45 uur aan tegen de naaste belager voor de vierde plaats, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De wedstrijd wordt in de kleinere hal op de tweede verdieping afgewerkt.

De laatste keer dat Zorg en Zekerheid Leiden niet midweeks in actie hoefde te komen, was tijdens de kerstbreak. Wie nog verder teruggaat, zou de week van 27 november tot en met 4 december kunnen noemen, al zat hier wel een vrij weekend tussen. Op 27 november speelde Zorg en Zekerheid Leiden voor de FIBA Europe Cup tegen PVSK-Veolia Pécs, op 4 december kwam Aris Leeuwarden op bezoek in de Vijf Meihal.

Na de wedstrijd van zaterdag tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball volgt er nog een langere periode van rust. Vanwege de interlandperikelen van de Orange Lions – zij spelen op 21 en 24 februari kwalificatiewedstrijden voor het EK – is de eerstvolgende wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden pas op 29 februari. Dan staat in de Vijf Meihal de kraker tegen Heroes Den Bosch op de agenda. Die rustpauze geldt overigens niet voor Worthy de Jong, want hij is opgeroepen voor het Nederlands team.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft dit seizoen al twee keer gespeeld tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Het eerste treffen was meteen de openingswedstrijd van het seizoen. De Leidse ploeg liep in de tweede helft lang achter de feiten aan, maar wist in de slotfase de 79-82 zege net aan veilig te stellen. Dat de Rotterdammers dit seizoen een geduchte tegenstander zou zijn, bleek niet alleen in deze wedstrijd. Donar en Heroes Den Bosch zouden kort daarop zelfs op een nederlaag getrakteerd worden.

Op 4 januari stond de tweede ontmoeting op het programma. Al na tien minuten waren de kaarten in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden geschud: 36-12. Doordat Keyshawn Woods, een van de Rotterdamse Amerikanen, het nog op zijn heupen kreeg, liep het verschil na de pauze iets terug, maar ook hij kon niets veranderen aan de 96-81 nederlaag.

Echt goed gaat het met de Rotterdammers momenteel niet. In de laatste paar wedstrijden voor de jaarwisseling wist Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball nog net te ontsnappen in uitwedstrijden bij Den Helder Suns en Aris Leeuwarden, maar de thuiswedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg ging in december verloren.

In 2020 is er nog weinig reden voor de Rotterdamse supporters geweest om te juichen. Er werden acht wedstrijden gespeeld (zes voor de competitie en twee voor de Basketball Cup) en dat leverde zeven nederlagen op. Alleen op 25 januari werd een zege behaald. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord rekende toen gedecideerd af met Aris Leeuwarden: 73-43.

De week zonder midweekse duels kwam Zorg en Zekerheid Leiden niet slecht uit. De reis naar Siberië had er behoorlijk ingehakt. Daarnaast hadden de griepverschijnselen van Braxton Huggins de selectie ook niet onberoerd gelaten. Drago Pasalic was daardoor niet in staat om tegen Aris Leeuwarden in actie te komen, terwijl andere spelers ook niet bepaald fit aan de start in Friesland verschenen. Tayler Persons lag er uit door zijn enkelblessure, die hij in de slotfase tegen Bahcesehir College had opgelopen. De Amerikaanse spelmaker liet in Leeuwarden al weten dat hij zaterdagavond weer ingezet kan worden, al is het natuurlijk nog wel even wachten of de medische staf groen licht geeft of dat hij dit duel nog moet laten schieten om een iets langere herstelperiode te krijgen.

De wedstrijd Rotterdam is overigens te volgen via een livestream. De livestats zijn hier te vinden.


Eredivisie Feyenoord

Meer nieuwsberichten