Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat zaterdagavond de derde competitiewedstrijd op het programma. Dit keer geen thuiswedstrijd, want de Leidse ploeg speelt op verplaatsing in de kop van Noord-Holland, tegen debutant Den Helder Suns.

De Helderse nieuwkomer in de Dutch Basketball League is voor Zorg en Zekerheid Leiden inmiddels geen onbekende ploeg meer. In de voorbereiding werd er twee keer tegen Den Helder Suns gespeeld. In Leiden werd het tegen een gehandicapte ploeg 100-63, in Hippolytushoef werd het 67-96 voor Zorg en Zekerheid Leiden. In beide duels was de formatie van Paul Vervaeck niet compleet. In Leiden ontbrak Clayton Vette, in het tweede duel was Mohamed Kherrazi niet van de partij.

Den Helder Suns is de competitie begonnen met drie nederlagen op rij. Landstede Basketbal en New Heroes De Bosch wonnen hun thuiswedstrijden met ruime cijfers, in Den Helder ontsnapte Aris Leeuwarden maar ternauwernood: 74-78. In deze wedstrijd bleek eens te meer dat de ploeg van Peter van Noord goed uit de voeten kan met zijn startende spelers, maar dat de onervarenheid van de bank voor de nodige problemen zorgt. Dit hoort bij het leerproces, weet de voormalig teammanager van de Orange Lions.

In hoeverre de Suns zaterdag compleet aan kunnen treden, is maar de vraag. Tjoe de Paula ontbrak afgelopen zondag in Den Bosch vanwege een blessure, waardoor de van Lokomotief overgekomen Boyd van der Vuurst de Vries een startende plek kreeg toebedeeld. Een prettige bijkomstigheid is dat de U18-formatie van Den Helder komend weekend niet in actie komt. Immers, een deel van het team komt ook voor dat team uit.

Ongetwijfeld zal coach Paul Vervaeck zijn mannen wijzen op het oefenduel in Hippolytushoef. Aan de hand van Lavonte Dority, Tjoe Paula en de Luxemburgse international Alex Laurent hield Den Helder Suns tot halverwege het tweede kwart gelijke tred met Zorg en Zekerheid Leiden. Pas daarna werd het verschil snel in cijfers uitgedrukt.

Vervaeck eist scherpte bij zijn spelers en daar ontbrak het er tegen Basketball Academie Limburg na rust, zeker in het vierde kwart, nog wel eens aan. Die mindere periodes moeten eruit, zeker met het oog op de naderende topper tegen Landstede Basketbal (28 oktober thuis) en New Heroes Den Bosch (11 november thuis).

De wedstijd in Sporthal Sportlaan begin zaterdag om 19.30 uur.


Meer nieuwsberichten