Carrington Love was afgelopen seizoen misschien wel dé de smaakmaker van Zorg en Zekerheid Leiden. De snelle spelmaker zal echter niet in de Vijf Meihal terugkeren. Love heeft namelijk een contract afgesloten met Kangoeroes Mechelen. Bij de Belgische club wordt de 24-jarige Love herenigd met Paul Vervaeck.

De 1.86 meter lage Amerikaan maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Zorg en Zekerheid Leiden. Love eindigde in de strijd voor Most Valuable Player in de Dutch Basketball League als tweede. Hij moest alleen Brandyn Curry voor laten gaan. Beide guards vormden de backcourt van het All Star Team dat verder werd aangevuld met Evan Bruinsma, Noah Dahlman en Thomas Koenis. Love kreeg overigens ook een plek toebedeeld in het All Defense Team.

Love kwam in alle 32 reguliere competitiewedstrijden binnen de lijnen en was daarin goed voor gemiddeld bijna 35 minuten per duel. Dat leverde hem de volgende cijfers op: 17.38 punten, 4.81 rebounds, 2.97 steals en 6.75 assists.

In de play-offs maakte Love zijn faam waar door in de vierde wedstrijd tegen Landstede Basketbal de winnende score voor zijn rekening te nemen. Deze buzzerbeater staat nu bekend als Het Schot. In de elf wedstrijden voor de play-offs kwam Love iets meer dan 37 minuten per duel in actie. In die speeltijd noteerde hij gemiddeld 16.73 punten, 4.55 rebounds, 2.27 steals en 6.00 assists.

Het hoogste puntenaantal van Love was 36 punten. Dat aantal schoot hij bijeen in het laatste competitietreffen tegen Donar, dat door Zorg en Zekerheid Leiden met 103-112 werd gewonnen. Dit was de op een na hoogste score uit de historie van Zorg en Zekerheid Leiden.

Daarnaast was Love ook de eerste speler die een triple double voor Zorg en Zekerheid Leiden noteerde. Dit deed de Amerikaan in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Donar. In de Vijf Meihal tekende Love voor 15 punten, 10 rebounds en 12 assists. Dit was een mooi visitekaartje voor een fraai seizoen.

 


Meer nieuwsberichten