Carrington Love maakt in zijn debuutseizoen in Nederland deel uit van het All Star Team van de Dutch Basketball League. De guard van Zorg en Zekerheid Leiden wordt geflankeerd door Brandyn Curry, Evan Bruinsma, Noah Dahlman en Thomas Koenis.

Love, die eerder al samen met Mohamed Kherrazi gekozen werd in het All Defense Team, kreeg 22 stemmen voor het All Star Team. Daarmee kwam de Leidse guard als vierde uit de bus, achter Brandyn Curry, Evan Bruinsma en Noah Dahlman. Worthy de Jong viel met 18 stemmen net buiten de boot. Hij werd zesde. Clayton Vette kwam als elfde over de finish.

Bijna unaniem is Brandyn Curry van Donar Groningen uitgeroepen tot Most Valuable Player van de Dutch Basketball League. Op één na zetten alle stemgerechtigden de Amerikaanse guard van Groningen op nummer één. Curry kreeg 223 stemmen. Carrington Love was op respectabele afstand zijn naaste belager. De guard van Zorg en Zekerheid Leiden ontving 45 stemmen. Daarmee bleef Love Stefan Wessels, Keshun Sherrill en Noah Dahlman voor. In de eindlijst vinden we Worthy de Jong terug op de zevende stek.

Erik Braal van Donar Groningen is net als in 2017 door zijn vakgenoten, de aanvoerders van de clubs in de Dutch Basketball League en vertegenwoordigers van de media uitgeroepen tot Coach van het jaar. Ook in 2017 werd Braal onderscheiden als Coach van het jaar. In totaal is het de vierde eretitel van Erik Braal. Eerder werd hij Coach van het jaar in 2006 met Rotterdam en in 2008 met Bergen op Zoom.


Meer nieuwsberichten