In de afgelopen dagen zijn al de eerste seizoenprijzen in de Dutch Basketball League gepresenteerd. Vandaag vielen Carrington Love en Mohamed Kherrazi in de prijzen. De spelers van Zorg en Zekerheid Leiden werden in het All Defense Team gekozen.

Coaches, aanvoerders en mediavertegenwoordigers werden gevraagd om hun stemmen uit te brengen. Coaches en aanvoerders mochten niet op teamgenoten stemmen. De stemmen van de coaches en aanvoerders telden dubbel ten opzichte van de stemmen van de pers.

Voor het All Defense Team moesten twee guards, twee forwards en een center geselecteerd worden. Van alle spelers kreeg Mohamed Kherrazi de meeste punten: 33. Het is de vierde keer op rij dat Kherrazi voor het All Defense Team is gekozen. In 2015 en 2016 werd hij ook nog uitgeroepen tot beste verdediger van de Dutch Basketball League. Die eer was dit seizoen weggelegd voor Sean Cunningham, die Kherrazi naar de tweede plaats verwees.

Carrington Love werd ook in het All Defense Team gekozen. Love is snel en beweeglijk en staat vast op zijn benen. Met die kwaliteiten slaagt hij erin zijn opponenten voortdurend een stap voor te zijn. Naast Cunningham, Love en Kherrazi maakten Stefan Wessels en Thomas Koenis eveneens deel uit van het All Defense Team.

In de categorie Most Improved Player ging de hoofdprijs naar Sam van Dijk van Basketball Academie Limburg. Na Roel Aarts kwam Marijn Ververs als derde uit de bus.

In de categorie 6th Man of the year kregen vier spelers van Zorg en Zekerheid Leiden stemmen. Alexandru Olah werd achtste, Sergio de Randamie tiende, Marijn Ververs dertiende en Mohamed Kherrazi zeventiende. De hoofdprijs ging naar Arvin Slagter.

Voor het All Rookie Team waren er geen punten weggelegd voor spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Dit team bestond uit Boyd van der Vuurst de Vries (de speler van Den Helder Suns werd ook Rookie of the year), Jacco Fritz en Nino Gorissen van Basketball Academie Limburg, Tom Koopman van Den Helder Suns en Rienk Mast van Donar.

Marijn Ververs eindigde in het klassement voor Meest Waardevolle Speler ook op de derde plaats. De 19-jarige guard van Zorg en Zekerheid Leiden moest Sam van Dijk en winnaar Boyd van der Vuurst de Vries voor zich dulden. Rens Butter belandde op de elfde plaats.

Voor de achtste keer hebben de coaches en de aanvoerders van de clubs in de DBL plus de basketbaljournalisten Antio Sinterniklaas uitgeroepen tot Scheidsrechter van het jaar. John van Dam en Arnoud van Bochove eindigden als tweede en derde.

De prijzen voor MVP, beste coach en het All Star Team worden na het weekend bekendgemaakt.


Meer nieuwsberichten