Eind februari komen de Orange Lions weer in actie. Bondscoach Maurizio Buscaglia heeft drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden opgenomen in de voorselectie van het Nederlands team: Worthy de Jong, Luuk van Bree en Emmanuel Nzekwesi.

De Orange Lions nemen het op zaterdag 20 februari op tegen Kroatië. Nagenoeg een jaar geleden moesten de Orange Lions in Almere het onderspit delven tegen Kroatië. Twee dagen later vindt de beslissende wedstrijd plaats. De selectie van Buscaglia stuit dan op Zweden. Het eerste duel, afgelopen november, werd door de Orange Lions met 78-76 gewonnen.

Na vier speelronden gaat Kroatië met vier zeges aan de leiding. Nederland neemt de tweede plaats in met twee overwinningen. Zweden en Turkije staan pas op één winstpartij. De eerste drie gaan door naar het Europees Kampioenschap. Als Nederland een van de twee resterende wedstrijden wint, dan gaan de Orange Lions naar het EK. Ook bij twee nederlagen is dat nog steeds mogelijk, maar dan wordt het wel kijken naar de onderlinge resultaten en rekenwerk. Alle duels vinden in Istanbul plaats.

Worthy de Jong heeft alle wedstrijden tot nu toe meegedaan. In gemiddeld 26 minuten tekent De Jong voor 8.3 punten, 4.5 rebounds, 2.8 assists, 1.3 steals en 0.8 blocks. De wedstrijd tegen Zweden was de honderdste interland. Door in dat duel 9 punten te scoren, bracht hij zijn scoretotaal op 1000. De captain van de Orange Lions gaat in februari aan interland 102 en 103 beginnen.

Emmanuel Nzekwesi was alleen in het duel tegen Zweden actief. In vijf minuten kwam hij niet tot scoren. Luuk van Bree is nog niet opgeroepen voor de definitieve selectie in de kwalificatieronden.


Eredivisie OrangeLions

Meer nieuwsberichten