Het Nederlands Team U16 is afgelopen zondag in Bulgarije als tweede geëindigd op het Europees Kampioenschap in de B-divisie. Het Nederlands Team promoveert daardoor naar de A-Divisie. Troy Koehler behoorde namens Zorg en Zekerheid Leiden tot dit team.

Het Nederlands Team eindigde in de poulefase als eerste door Oekraïne, Bulgarije, Polen, Cyprus en Denemarken te verslaan. In de kwartfinale werd afgerekend met België. Ook Georgië wist in de halve eindstrijd de Nederlandse opmars niet te stoppen. In de eindstrijd bleek Griekenland net een maatje te groot: 74-60.

Koehler, die op 30 juli 16 jaar is geworden, behoorde vorig jaar nog tot de laatste afvallers voor het NT U16. In de zomer van 2016 maakte hij de overstap van het Haagse Jumpers naar Zorg en Zekerheid Leiden U18 en het RTC. Daar ontwikkelde hij zich enorm. Dat leidde ertoe dat hij met de Orange Lions (volgens de bondscoaches als ‘de verrassing van de ploeg’) naar het EK mocht afreizen.

Hoewel de 1.92 meter lange Koehler beperkte minuten maakte in vijf van de zeven wedstrijden, was dit voor de jonge guard een hele leerzame en mooie ervaring. De coaches van Zorg en Zekerheid Leiden en het RTC feliciteren Koehler en het nationale team met deze fantastische prestatie.

Na een rustperiode zal Koehler zich weer melden voor de trainingen van Zorg en Zekerheid Leiden U18 en het DTL-team (U24).


Meer nieuwsberichten