Vanaf 10 mei beginnen voor Zorg en Zekerheid Leiden de nationale play-offs. Naast een nationale titel (met daaraan gekoppeld de mogelijkheid om weer mee te doen aan de Basketball Champions League) valt er ook nog de eerste BNXT-titel te winnen. Aan het eind van het eerste seizoen van de BNXT League worden er immers nog drie kampioenen gekroond: één in Nederland, één in België en één voor de gehele BNXT League. Tussen 10 mei en 11 juni speelt Zorg en Zekerheid Leiden maximaal nog 16 wedstrijden, maar twee titels zijn ook mogelijk in 10 wedstrijden.

In de Nederlandse play-offs is Zorg en Zekerheid Leiden, als beste Nederlandse ploeg in de Elite Gold, vrijgesteld van de kwartfinales. Zorg en Zekerheid Leiden begint de play-offs dus op dinsdag 10 mei en komt in deze halve finale dan uit tegen de winnaar van de serie tussen Landstede Hammers en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Zij spelen deze dinsdag (3 mei) al hun eerste wedstrijd volgens het best of three systeem.

De serie tussen Zorg en Zekerheid Leiden en de winnaar van de strijd tussen Landstede Hammers en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball gaat om drie gewonnen wedstrijden. Deze duels worden gespeeld op 10, 12, 14 en eventueel 16 en 18 mei. Mocht Zorg en Zekerheid Leiden doorstoten naar de eindstrijd, die eveneens over een best of five gaat, dan wordt er gespeeld op 21 (thuis), 23, 25 en eventueel 27 en 29 mei.

De BNXT play-offs beginnen deze week. Wie de komende weken in de nationale play-offs uitgeschakeld wordt, komt meteen in de BNXT play-offs terecht. Hier wordt zowel uit als thuis gespeeld, met thuisvoordeel – en dus de laatste van de twee duels – voor de ploeg die vóór de play-offs als hoogste is geëindigd. In het geval van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de ploeg tegen vrijwel alle tegenstanders thuisvoordeel, met uitzondering van Filou Oostende en Kangoeroes Basket Mechelen.

Er zijn eigenlijk drie vervolgscenario’s mogelijk. Zorg en Zekerheid Leiden verliest in de halve finale van de nationale play-offs. In dat geval komt de Leidse ploeg in de derde ronde van de BNXT play-offs (20 en 24 mei) en moeten er nog maximaal 10 wedstrijden gespeeld worden om de BNXT play-offs te winnen of in elk geval de finale te halen.

Optie 2 is dat Zorg en Zekerheid Leiden de finale van de nationale play-offs verliest. Dan komt de ploeg in de kwartfinale van de BNXT play-offs terecht en wordt er gespeeld op 1 en 3 juni. Als landskampioen stroomt Zorg en Zekerheid Leiden in de halve finale van de BNXT play-offs in en wordt er op 5 en 7 juni gespeeld. De ultieme finale van de BNXT play-offs staat gepland voor 9 en 11 juni.


BNXT_play-offs Eredivisie Play-offs

Meer nieuwsberichten