Voor Zorg en Zekerheid Leiden zit de oefencampagne er bijna op. Nog één wedstrijd staat er op het programma. Op zondag 1 oktober nemen de keurtroepen van Paul Vervaeck het om 16.00 uur op tegen Aris Leeuwarden. De toegang tot dit duel in de Vijf Meihal is gratis.

Op dit moment heeft Zorg en Zekerheid Leiden acht oefenwedstrijden achter de rug. In Luxemburg gingen de eerste twee duels verloren: tegen Amicale Steinsel werd het 106-104, tegen Gladiators Trier 82-77. Op zich geen schande, want Amicale Steinsel had al een oefenwedstrijd tegen Trier gewonnen. De ploeg van Marco van den Berg had op zijn beurt met ruime cijfers (84-52) van New Heroes Den Bosch gewonnen. Daarbij mag worden opgemerkt dat Clayton Vette tegen de Duitsers in de eerste helft door zijn enkel ging.

De laatste wedstrijd in Luxemburg leverde winst op tegen Basketball Academie Limburg: 67-62. Zowel Vette als Worthy de Jong bleven in dit duel aan de kant. De Leidse ploeg had een ruime voorsprong opgebouwd na drie kwarten spelen, waarna de Limburgers in het slotkwart nog aardig dichtbij kwamen.

Daarna verplaatste het circus zich naar Nederland. In de Vijf Meihal werd achtereenvolgens gewonnen van Den Helder Suns (100-63) en Apollo Amsterdam (96-79). Een dag na het duel tegen de Amsterdammers ging Zorg en Zekerheid Leiden op bezoek bij Aris Leeuwarden. Ondanks een achterstand van tien punten na drie kwarten, pakte de Leidse formatie – zonder Jessey Voorn – alsnog de winst met 59-67.

Afgelopen dinsdag trad Zorg en Zekerheid Leiden aan het eind van de middag aan tegen Forward Lease Rotterdam. In de grote zaal van het Topsportcentrum, waar de Rotterdammers dit seizoen hoofdzakelijk gaan spelen, was een sterk eerste kwart (8-29) voldoende voor een 66-77 zege.

In Hippolytushoef speelde Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen donderdag tegen Den Helder Suns, dat ditmaal op volle oorlogssterkte aantrad. Via 33-45 bij rust pakte de ploeg van Vervaeck de winst met 67-96.

Aris Leeuwarden is zondag in de Vijf Meihal de laatste tegenstander in de voorbereiding van Zorg en Zekerheid Leiden. Hierna volgt nog een week trainen, waarna de competitie begint. En meteen al met een topper tegen regerend landskampioen en bekerhouder Donar. Wie nu alvast een kaartje voor deze openingswedstrijd van de competitie wil bestellen, kan dat hier doen.


Meer nieuwsberichten