Troy Koehler heeft in de kampioenswedstrijd tegen Heroes Den Bosch zijn laatste minuten voor Zorg en Zekerheid Leiden gemaakt. De 19-jarige guard komt komend seizoen uit voor Den Helder Suns.

De 1.94 meter lange Koehler maakte zijn debuut in het seizoen 2018/2019. Zijn eerste wedstrijd in de Vijf Meihal was voor de FIBA Europe Cup tegen het Oostenrijkse Kapfenberg. Koehler maakte meteen indruk met een harde alley-oop dunk op een assists van Maurice Watson Jr.

Blessures zaten de voormalige jeugdinternational geregeld in de weg. Zo ook afgelopen seizoen. Koehler liet in de voorbereiding voor de herstart goede dingen zien, maar vlak voor de laatste oefenwedstrijd raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Daardoor duurde het lange tijd eer hij weer mee kon spelen. In de eerste finalewedstrijd tegen de Bosschenaren etaleerde Koehler zijn enorme sprongkracht door de bal keihard te dunken, waarbij hij zowat in de ring keek.

In de drie seizoenen dat Koehler met de hoofdmacht meespeelde, kwam hij tot 37 wedstrijden. Uitgerekend tegen zijn nieuwe ploeg Den Helder Suns noteerde Koehler op 9 november 2019 zijn career-high van 14 punten. Doordat Worthy de Jong geblesseerd aan de kant zat, kreeg Koehler 28 minuten speeltijd en daar maakte hij gretig gebruik van.

Rob van Hooven, bestuurslid technische zaken, liet weten dat Koehler ook komend seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden had kunnen blijven. “Wij hebben er alle begrip voor dat hij nu kiest voor een club waar hij meer minuten kan maken.”


DenHelderSuns Eredivisie TroyEmekaKoehler

Meer nieuwsberichten