Mohamed Kherrazi keert na twee jaar terug in het Nederlands Team. De forward van Zorg en Zekerheid Leiden is vanwege een blessure bij Stefan Wessels door hoofdcoach Toon van Helfteren opgeroepen voor de Orange Lions.

Kherrazi haakte in de zomer van 2017 af vanwege een blessure. Bij de bekendmaking van de nieuwe selectie voor de nationale ploeg was er geen plaats voor de 28-jarige forward. Nu de nood aan de man is, werd alsnog een beroep gedaan op Kherrazi.

De 2.00 meter lange forward geeft graag gehoor aan de oproep. “Ik kijk er naar uit om weer voor mijn land uit te komen in deze zeer belangrijke window. Ik heb de hele zomer hard getraind. Ik voel me goed en heb er zin in!”

Kherrazi kwam tussen 2013 en 2017 49 keer uit voor de Orange Lions. Hoofdcoach Toon van Helfteren: “Kherrazi is een ervaren en sterke speler die ons kan helpen op de 3- en 4-positie. Daarmee kunnen we het verlies van Wessels opvangen.”

De Orange Lions, met ook Worthy de Jong, staan voor het eerste window van de laatste kwalificatieronde voor het WK van 2019 in China. Op vrijdag 14 september speelt het Nederlands Team in Almere tegen Hongarije (aanvang 20.00 uur). Vervolgens reizen de Orange Lions af naar Vilnius om daar de strijd aan te binden met het nog ongeslagen Litouwen.


Meer nieuwsberichten