Hoofdcoach Toon van Helfteren heeft de voorselectie van het Nederlands team met het oog op de twee WK-kwalificatiewedstrijden eind november, begin december bekendgemaakt. Worthy de Jong (92 interlands) en Mohamed Kherrazi (51 interland) behoren tot de voorselectie van de Orange Lions.

Een viertal oud-spelers van Zorg en Zekerheid Leiden behoort eveneens tot de selectie: Sean Cunningham, Arvin Slagter, Jessey Voorn en Yannick Franke.

In de voorselectie zijn ook vijf nieuwelingen opgenomen. Keye van der Vuurst de Vries (16 jaar), Boy van Vliet (24), Nathan Kuta (18), Rienk Mast (17) en Morgan Stilma (18) maken voor het eerste deel uit van de selectie voor het Nederlands team.

Uit de groep van 24 spelers kiest Van Helfteren er twaalf voor de wedstrijd tegen Polen op 29 november in Den Bosch. Drie dagen later speelt Oranje de uitwedstrijd tegen Hongarije. Winst in beide wedstrijden is noodzakelijk om uitzicht te houden op het wereldkampioenschap volgend jaar in China.

“Met deze 24 hebben we gekozen voor de beste spelers die kunnen uitkomen in de beide wedstrijden, die van cruciaal belang zijn. Het is een goede mix van ervaring en aanstormend talent. Het is mooi om te zien – ook met het oog op de toekomst van Oranje - dat in diverse competities nieuwe talenten doorbreken die een plekje in deze selectie verdienen’’, aldus coach Van Helfteren.

De voorselectie bestaat verder uit Charlon Kloof, Leon Williams, Maarten Bouwknecht, Shane Hammink, Jason Dourisseau, Olaf Schaftenaar, Stefan Wessels, Jito Kok, Thomas van der Mars, Roeland Schaftenaar, Nicolas de Jong, Terrence Bieshaar en Nick Oudendag.


Meer nieuwsberichten