Zorg en Zekerheid Leiden gaat voor de vijfde keer strijden om de SuperCup. De Leidse club won in 2012 en 2013 de eerste twee edities van de jaarlijkse strijd tussen de kampioen en bekerwinnaar van het seizoen daarvoor. Dit keer vindt de wedstrijd op 6 oktober in Groningen plaats. Tegenstander in MartiniPlaza is Donar.

Na de twee gewonnen wedstrijden (in 2012 in Utrecht tegen Donar en in 2013 in Den Bosch tegen EiffelTowers) trad Zorg en Zekerheid Leiden ook in 2013 en 2014 aan voor de SuperCup. In Leiden verloor de ploeg van EiffelTowers, een jaar later was Donar in MartiniPlaza te sterk. Voor het eerst sinds 2014 maakt Zorg en Zekerheid Leiden zich dus weer op voor de grootste bokaal in het Nederlandse basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden wist afgelopen seizoen geen prijs te winnen, maar de regel is dat de verliezende bekerfinalist voor de SuperCup wordt uitgenodigd in het geval de bekerwinnaar ook landskampioen is. En dat is het geval met Donar.

De wedstrijd op 6 oktober begint om 19.30 uur. Kaarten voor het uitvak (het is een thuiswedstrijd van Donar) zijn hier verkrijgbaar. Een kaartje voor volwassenen kost €14,-. Voor een entreebewijs voor jeugd tot en met 17 jaar betaal je €7,50. Per online transactie wordt €0,50 in rekening gebracht.

Aan de kassa in MartiniPlaza geldt een toeslag van €1,- per kaart.


Meer nieuwsberichten