De Leidse wethouder Paul Dirkse heeft afgelopen zondag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het jubileumboek van BS Leiden. De Leidse basketbalvereniging bestaat 60 jaar en de geschiedenis is door Jan van der Nat met hulp van een aantal andere schrijvers vastgelegd in een fraai boek van 120 pagina’s.

Het boek werd gepresenteerd in de rust van een jeugdwedstrijd tussen BS Leiden en New Heroes Den Bosch in sporthal Houtkwartier, sinds ruim twee jaar de vaste speel- en trainingslocatie van de club. Naast de wethouder van kennis, onderwijs, sport en financiën was ook een aantal personen aanwezig, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het boek. Hetzij als sponsor, hetzij als geïnterviewde en aandrager van historisch (foto)materiaal.

Bladerend in het boek was het voor velen een feest van herinnering en voor coryfeeën uit het verleden als Kees Pleij, Leo van der Meel en André de Jong een mooie gelegenheid elkaar na zo veel jaar weer eens te zien. Ook Kees van den Burg, vaste fotograaf voor Leidse dagbladen in de grote jaren van Parker Leiden, was van de partij.

Het boek is vooral een historische reis van 1958 tot heden, met uiteraard veel aandacht voor het vlaggenschip, het topteam in de eredivisie. Het gaat over wedstrijden in de regen op het schoolplein van het Bonaventura College tot duels nu in de Vijf Meihal en alles wat daar tussenin plaatsvond. Uiteraard ontbreken verhalen met oprichter Ton Kallenberg, echte ‘Leienaars’ als Eric-Jan Berendsen en Peter Paulides en Mitchell Plaat, de volgens velen beste guard ooit in Leiden, niet.

Het boek kost 20 euro en is te koop in sporthal Houtkwartier in de Vennemeerstraat.

Per post is de prijs 25 euro (inclusief verzendkosten). Maak dat bedrag over op: NL26INGB0002999568 t.n.v. Basketbalvereniging BS Leiden, Adriaan van Royenstraat 23, Oegstgeest.


Meer nieuwsberichten