Wouter Hoogeveen wordt de nieuwe coach van het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Het bestuur van de Leidse vereniging is verheugd om een coach, die een verleden heeft bij de club, weer terug in Leiden te zien.

Voor Hoogeveen (geboren 27 augustus 1993) is de club niet nieuw. Als speler heeft hij alle jeugdselecties doorlopen van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap in 2011 met het U18-team.

Nadat hij zijn actieve spelerscarrière beëindigd heeft, is hij direct gaan coachen. Na één jaar meisjes U16 bij BS-Leiden is hij verkast naar Grasshoppers. Daar is hij de afgelopen drie jaar hoofdverantwoordelijke geweest van meisjes U18. Daarnaast was hij assistent bij meisjes U20. Niet geheel zonder succes. In drie jaar tijd is Hoogeveen betrokken geweest bij vier nationale prijzen (twee keer het landskampioenschap en twee keer de nationale beker). Hij hoopt op 13 mei de derde landstitel binnen te slepen, wanneer het U20-team van Grasshoppers in de finale de titel probeert te prolongeren.

Hij neemt zijn huidige assistent Rutger Groeneveld mee naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Ook Groeneveld (geboren 17 november 1993) was als speler betrokken bij het landskampioenschap in 2011 met U18. Hij is de laatste twee jaar de rechterhand geweest van Hoogeveen en wil graag deze samenwerking voorzetten.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball dankt Ferenc Szitas en Hennie Kikkert voor hun nimmer aflatende inzet en de resultaten die zij de afgelopen twee jaar met hun team hebben behaald.


Meer nieuwsberichten