Nog een kleine twee maanden en dan beginnen de play-offs. Op dit moment zijn alleen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal al geplaatst voor de play-offs. Er is dus nog hoop voor alle ploegen om het seizoen met minstens een week te verlengen.

Acht ploegen gaan straks meedoen aan de play-offs. De eerste ronde bestaat uit een best of three, met als startdatum dinsdag 30 april. De tweede wedstrijd staat gepland voor donderdag 2 mei en een beslissende derde wedstrijd wordt dan gespeeld op zondag 5 mei. In deze ronde is de paring als volgt: nummer 1 speelt tegen nummer 8, nummer 2 tegen nummer 7, nummer 3 tegen nummer 6 en nummer 4 tegen nummer 5.

De halve finale van de play-offs bestaat uit een best of five. Als speeldata zijn donderdag 9 mei, zaterdag 11 mei en dinsdag 14 mei aangemerkt. Als de strijd na drie duels nog niet is beslist, dan kan er nog gespeeld worden op donderdag 16 mei en zaterdag 18 mei. De winnaar van de strijd tussen nummers 1 en 8 neemt het op tegen de winnaar van de strijd tussen nummers 4 en 5. De andere winnaars komen dus in de andere halve finale tegen elkaar uit. Het thuisvoordeel is voor de ploeg die aan het eind van het reguliere seizoen een hogere klassering heeft bereikt.

De finale kan in theorie over zeven wedstrijden gaan (best of seven). Uiteraard gaat ook hier het thuisvoordeel naar de ploeg die in de eindstand de hoogste notering heeft. De eerste wedstrijd van de finale staat gepland voor dinsdag 21 mei. De serie wordt dan vervolgd op donderdag 23 mei, zaterdag 25 mei en dinsdag 28 mei. Mocht er dan nog geen beslissing gevallen zijn, dan volgt wedstrijd vijf op donderdag 30 mei. In het eerste weekend van juni (zaterdag 1 juni en zondag 2 juni) worden indien nodig nog wedstrijd zes en zeven afgewerkt.


Eredivisie playoffs

Meer nieuwsberichten