Nu de werkvergunningen voor de Amerikaanse spelers vandaag afgegeven zijn door de bevoegde instanties, kan het seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden echt gaan beginnen. Deze week wordt er flink getraind, hoofdzakelijk nog in de Vijf Meihal. Komende zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd al op de rol.

Zorg en Zekerheid Leiden, dat momenteel een selectie van dertien spelers telt, neemt het dan op tegen de Belgische kampioen Filou Oostende, waar onder meer het Nederlandse talent Keye van der Vuurst de Vries speelt. De Belgische formatie is al enige weken in training en heeft al diverse oefenpotjes achter de rug. Dit duel begint zaterdag om 19.00 uur. Uiteraard wordt er in de Vijf Meihal gespeeld. Het is een mooi moment om de nieuwe ploeg en zeker de nieuwe spelers met eigen ogen te bekijken, ook al is Filou Oostende op dit moment wel een stukje verder dan Zorg en Zekerheid Leiden.

Komende week verplaatst Zorg en Zekerheid Leiden zich naar België. Op maandag wordt er bij Filou Oostende gespeeld. Een dag later gaat de Leidse formatie op bezoek bij Kangoeroes Basket Mechelen, de ploeg van de voormalige trainer van Zorg en Zekerheid Leiden Paul Vervaeck.

Twee dagen later, op donderdag 5 september, oefent Zorg en Zekerheid Leiden weer in de eigen Vijf Meihal. Tegenstander is dan opnieuw Kangoeroes Basket Mechelen. Ook deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

Tot aan de strijd om de SuperCup, 22 september in Zwolle, komt Zorg en Zekerheid Leiden nog vier keer in actie. Er wordt onder meer in Duitsland en Italië gespeeld. Op zondag 15 september komt de formatie van Rolf Franke nog een keer in de Vijf Meihal in actie. In het kader van de Open Dag neemt Zorg en Zekerheid Leiden het op tegen Apollo Amsterdam. Deze oefenwedstrijd begint om 16.00 uur.

Gratis toegankelijk
De oefenwedstrijden die Zorg en Zekerheid Leiden in de eigen thuishaven speelt, zijn gratis toegankelijk!

In overleg met de horeca is besloten dat er in de hal alleen nog maar gepind kan worden. Contant betalen aan de bar is dus niet meer mogelijk.


Eredivisie Oefenwedstrijden

Meer nieuwsberichten