Na bijna twee weken zonder competitiewedstrijd gaat het seizoen komende zaterdag weer verder voor Zorg en Zekerheid Leiden. De ploeg van coach Paul Vervaeck jaagt in Amsterdam op de achtste overwinning op rij.

In de voorbereiding namen beide ploegen het al een keer tegen elkaar op. In de eerste helft moest de Leidse formatie een vroege achterstand wegwerken om met 44-44 te gaan rusten. In het derde kwart (35-21) stelde Zorg en Zekerheid Leiden orde op zaken, om uiteindelijk met 96-79 te winnen.

Veel waarde hoef je niet aan oefenwedstrijden te hechten, zeker niet wanneer beide ploegen niet compleet aantreden. Zorg en Zekerheid Leiden moest het doen zonder Clayton Vette die nog van een enkelblessure aan het herstellen was. Bij Apollo Amsterdam was coach Patrick Faijdherbe afwezig (hernia operatie). Ook Max van Schaik en Rens van Ravensteijn bleven geblesseerd langs de kant.

Ondanks een nederlaag tegen Donar begonnen de Amsterdammers goed aan het seizoen. Van de eerste vier wedstrijden werd er drie keer gewonnen, met als uitschieter de winst tegen Forward Lease in de seizoensouverture in Rotterdam. Daarna volgden echter drie nederlagen op rij.

Vorig seizoen verloor Zorg en Zekerheid Leiden twee van de zeven wedstrijden tegen Apollo Amsterdam. Het eerste duel in de hoofdstad leverde na een verlenging de thuisploeg winst op: 88-86. De andere twee wedstrijden in de Apollohal werden wel gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden: 66-79 tijdens het reguliere seizoen en 70-78 in de play-offs.

Zorg en Zekerheid Leiden beleeft een goede start van het seizoen. De eerste zeven competitieduels werden allemaal gewonnen, waaronder pittige thuiswedstrijden tegen Donar, Landstede Basketbal en New Heroes Den Bosch. Het duel tegen Apollo Amsterdam is de laatste wedstrijd van het eerste competitiekwart. Het zou een mooie prestatie zijn om in de eerste acht wedstrijden ongeslagen te blijven.

De wedstrijd in de Apollohal begint zaterdag om 20.00 uur. Voor de supporters die deze wedstrijd willen bezoeken, het is op zaterdagavond voor een deel betaald parkeren.