Vandaag heeft een ledenvergadering plaatsgevonden van de Dutch Basketball League. Op de agenda stond o.a. hoe weer op te starten, na het voor de topsport positieve bericht van het kabinet afgelopen dinsdag om weer te kunnen trainen en spelen vanaf 17 december, onder bepaalde voorwaarden. Vandaag is besloten om vanaf zaterdag 16 januari weer te gaan spelen.

 

De definitieve opzet van de competitie vanaf 16 januari wordt vastgesteld tijdens een vervolgledenvergadering op zaterdag 19 december. Dan worden ook de werkafspraken vastgelegd met betrekking tot het organiseren van trainingen en wedstrijden en het wekelijks testen op corona. De komende dagen wordt vanuit NOC*NSF duidelijkheid verwacht omtrent het definitieve testprotocol voor de topsportcompetities.

Vandaag is verder door de clubs besloten om de deadlines in het reglement met betrekking tot het aantrekken van nieuwe spelers met 2 weken op te schuiven. Tot uiterlijk 1 januari 2021 kunnen clubs onbeperkt nieuwe spelers contracteren (dit was 15 december 2020) en tot uiterlijk 15 februari 2021 kunnen nog 2 extra spelers worden gecontracteerd (dit was 1 februari 2021).

Het is nog niet bekend wanneer en op welke wijze er weer publiek bij wedstrijden kan worden toegelaten.


Eredivisie Herstart

Meer nieuwsberichten