Zorg en Zekerheid Leiden heeft woensdag een uitgelezen kans om de groepsfase van de FIBA Europe Cup te bereiken. De Leidse ploeg verdedigt tegen ece Bulls Kapfenberg een voorsprong van 17 punten, die bereikt werd door vorige week woensdag met 62-79 in Oostenrijk te winnen.

Het is nog geenszins zeker dat Zorg en Zekerheid Leiden zonder moeite door kan stomen naar de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Er zijn veertig minuten gespeeld, maar dat is pas de helft van de volledige serie. Je kunt ook stellen dat het rust is.

De Kapfenberg Bulls speelden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd in de Oostenrijkse competitie. In Wenen werden de Timberwolves met 82-101 verslagen. Elijah Wilson noteerde 35 punten, 5 rebounds en 3 steals. De Servische spelmaker Bogic Vujosevic tekende voor 27 punten, 8 rebounds en 9 assists. Het gat is weliswaar groot, maar de Oostenrijkse kampioen zal met het nodige zelfvertrouwen de vloer van de Vijf Meihal betreden.

Datzelfde geldt overigens ook voor Zorg en Zekerheid Leiden. Niet voor niets werd de Oostenrijkse kampioen vorige week in het hol van de leeuw met groot verschil verslagen. Oostenrijkse kranten schreven lyrisch over Zorg en Zekerheid Leiden en dan vooral Darius Thompson die de Bulls met zijn 30 punten liet lijden. Dat zelfvertrouwen is overigens niet geslonken door de nederlaag tegen Donar voor de SuperCup. Ook van een nederlaag kun je weer veel leren en dat is voor een nieuw opgebouwde ploeg met twee nieuwe coaches alleen maar nuttig met het oog op de rest van het seizoen. Vergeet niet dat dit team pas net iets meer dan een maand bezig is.

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden zich plaatsen voor de groepsfase, dan zijn de tegenstanders en het schema al bekend. De eerste groepswedstrijd vindt al op 17 oktober plaats. De Leidse ploeg reist dan naar Turkije om de degens te kruisen met Sakarya BSB. Daarna volgen drie thuiswedstrijden. De twee andere ploegen in de groep zijn CSM CSU Oradea uit Roemenië en het Duitse s. Oliver Würzburg. Maar goed, al deze informatie kan zo de prullenbak in als de Oostenrijkers met 18 punten of meer verschil in Leiden winnen.

Om dat te voorkomen, is natuurlijk de steun van de zesde man meer dan belangrijk. Kom naar de Vijf Meihal voor deze Europese wedstrijd, want zo krijg je ook eens wat andere tegenstanders in de Schuur te zien dan de spelers van de ploegen uit de Dutch Basketball League. Heb je nog geen kaartje aangeschaft? Doe het dan nu snel, want het belooft een druk avondje te worden. Je kunt je ticket hier alvast kopen. Be there!


Meer nieuwsberichten