Komende zondagmiddag (30 april, 14.00 uur) vindt in Zwolle de derde wedstrijd in de halve finaleserie tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal plaats. Zorg en Zekerheid Leiden heeft de laatste twee duels in Zwolle in winst omgezet, volgt zondag de derde uitzege op rij?

In deze serie hebben tot dusver de bezoekende ploegen telkens de winst gepakt. Zorg en Zekerheid Leiden won afgelopen zondag in Zwolle met 82-88, maar raakte het daarbij veroverde thuisvoordeel afgelopen woensdag meteen weer kwijt door in een goed bezette Vijf Meihal met 81-92 te verliezen. De hamvraag is natuurlijk welke ploeg de trend van nederlagen in eigen huis gaat doorbreken.

Zorg en Zekerheid Leiden wil natuurlijk niets liever dan die trend zondag in ere te houden en voor een doorbraak te zorgen op dinsdag 2 mei. Dan vindt namelijk wedstrijd vier plaats. Een duel dat overigens al om 19.00 uur begint, aangezien Ziggo Sport dit treffen rechtstreeks op de buis wil brengen. Je kunt nu al hier je kaartjes voor dit duel aanschaffen. Het is aan te raden om er vroeg bij te zijn, want afgelopen woensdag puilde de Vijf Meihal uit. Niet alleen tijdens het duel, al ver voor aanvang waren zelfs de hoeken van de houten tribunes al volledig bezet.

Wat de situatie op dat moment is, is nu natuurlijk nog niet bekend. Er wordt immers eerst nog zondag in Zwolle gespeeld. Paul Vervaeck en Richard den Os hebben alle beelden al teruggekeken en zullen met een antwoord moeten komen om de driepunters van Landstede Basketbal tegen te houden. Opvallend genoeg lukte dat in de eerste wedstrijd wel, want in eigen huis schoot de Zwolse formatie slechts 6 van de 27 pogingen raak. Afgelopen woensdag in Leiden nam Landstede Basketbal hetzelfde aantal pogingen, alleen gleden er nu wel vijftien door de ring.

Het Zwolse driepuntergevaar komt van een kwartet spelers: J.T. Yoho, J.T. Tiller, Olaf Schaftenaar en Clayton Vette. Met name laatstgenoemde was woensdag op de belangrijke momenten uiterst trefzeker en wist hoogstpersoonlijk de comeback van Zorg en Zekerheid Leiden een halt toe te roepen.

De Leidse formatie zal zelf zondag in een hoger tempo moeten spelen. Niet zozeer door louter fastbreak basketbal te spelen, maar vooral door een snellere balcirculatie te hanteren. Dat zijn toch de situaties waar de verdediging van Landstede Basketbal meer moeite mee heeft. Daarnaast is een grotere inbreng van Thomas Koenis, zoals in wedstrijd één, gewenst. Wat ook van belang is, is om meteen in de wedstrijd te zitten en te voorkomen dat Landstede Basketbal in het eerste kwart weer alle gelegenheid krijgt om een ruime voorsprong te nemen.

Het lijkt vrij aannemelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden zondag meteen bij de les zal zijn en de juiste agressiviteit paart aan effectief basketbal. Is dat het geval, dan is het wel degelijk mogelijk om opnieuw in Zwolle toe te slaan, alleen zal dat zeker niet zonder slag of stoot gaan.

Voor wie niet naar Zwolle afreist, verzorgt Landstede Basketbal een livestream. Deze is hier te vinden.


Meer nieuwsberichten