Donar is de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden in de halve finale van de Basketball Cup, het Nederlandse bekertoernooi. Donar won donderdagavond vrij gemakkelijk van Heroes Den Bosch (72-50) en poetste daarmee de achterstand van twee punten uit het eerste duel ruimschoots weg.

Zorg en Zekerheid Leiden had zich in december al geplaatst voor de halve finale door Aris Leeuwarden uit te schakelen. In Leeuwarden won de Leidse formatie met 74-83, drie dagen later werd het in Leiden 100-66.

Zorg en Zekerheid Leiden begint met een uitwedstrijd. Op vrijdag 20 januari wordt er in het Groningse MartiniPlaza om 20.00 uur gestart. Twee dagen later – zondag 22 januari – vindt de return in Leiden plaats. De wedstrijd in de Vijf Meihal begint dan om 17.00 uur.

De winnaar van deze serie neemt het in de finale dan op tegen de winnaar van de reeks tussen Landstede Hammers en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.