Darius Thompson, die vorig seizoen als speler van Zorg en Zekerheid schitterende staaltjes van basketbal liet zien, krijgt voorlopig geen opvolger als Most Valuable Player van de Dutch Basketball League. Normaal gesproken zou rond deze tijd de verkiezing voor de seizoenprijzen bij spelers, coaches en de pers van start gaan. Doordat het seizoen vanwege de coronacrisis voortijdig is beëindigd, is het besluit genomen om dit keer geen seizoenprijzen uit te delen.

Dit seizoen zou onder normale omstandigheden de 46ste MVP van de Nederlandse Eredivisie worden uitgeroepen. In 1975 was Harry Rogers van het Delftse Punch de eerste laureaat. Bill Sheridan, die in dat seizoen coach van Punch was, was de eerste die het predicaat Coach van het Jaar mocht dragen.

Sinds de start van de verkiezingen in het seizoen 1974-1975 is er nooit een onderbreking geweest. Overigens werd er een seizoen eerder al wel een All Star Team en een All Defense Team gekozen. Het All Star Team van het seizoen 1973-1974 bestond uit Jackie Dinkins, Hank Smith, Gary Freeman, Jan Dekker en de topscorer van dat seizoen Kees Akerboom. Het All Defense Team leverde als vijftal Frank Kales, Jan Dekker, Jackie Dinkins, Hank Smith en Bob Heuts (BS Leiden) op.

Het laatst gekozen All Star Team, aan het eind van het seizoen 2018-2019 werd gevormd door Maurice Watson (Zorg en Zekerheid Leiden), Kaza Kajami-Keane, Jonathon Williams, Darius Thompson en Noah Dahlman.

Tot de vijf beste verdedigers werden vorig seizoen naast drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden (Worthy de Jong, Darius Thompson en Mohamed Kherrazi) Kaza Kajami-Keane en Berend Weijs uitgeroepen.


Eredivisie Seizoenprijzen

Meer nieuwsberichten