Zorg en Zekerheid Leiden komt zaterdag opnieuw in actie. Na de sensationele zege op Landstede Hammers staat nu Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball te wachten om de Leidse ploeg een kopje kleiner te maken (aanvang 19.45 uur). Dat lukte de Rotterdammers in oktober in eigen huis nog wel, maar de twee duels sinds januari zijn allebei gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden, maar de verschillen zijn gering.

Op 14 februari werd het in Rotterdam 84-87 voor de Leidse ploeg. Met nog acht minuten te spelen genoot Zorg en Zekerheid Leiden een comfortabele 61-78 voorsprong. Toch kwam Zeeuw & Zeeuw Feyenoord één minuut voor tijd met 83-82 voor te staan. Via een score van Marijn Ververs en vrije worpen van Worthy de Jong en Giddy Potts werd een gat van drie punten geslagen, waarbij Arunas Mikalauskas bij een stand van 83-85 een van zijn twee vrije worpen miste. De driepunter van bijna eigen helft van Jeroen van der List vloog langs de basket.

Nagenoeg een maand later (13 maart) waren de mannen van Toon van Helfteren te gast in Leiden. Ook dit keer was het spannend. Pas in het laatste deel van het vierde kwart wist Zorg en Zekerheid Leiden de 84-78 winst veilig te stellen. Toch bood de tweede helft van dat duel diverse aanknopingspunten. Waar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord voor rust aan 50 punten was gekomen, waren dat er na de pauze slechts 28. De Leidse verdediging stond toen veel beter en straalde de juiste agressie uit.

Met welke formatie Zeeuw & Zeeuw Feyenoord zaterdag Zorg en Zekerheid Leiden gaat bestrijden, is op moment van schrijven niet duidelijk. Ordane Kanda raakte in de wedstrijd in Leiden geblesseerd aan zijn knie, maar zou in april weer mee kunnen spelen. Het is echter de vraag of dat morgen al tot de mogelijkheden behoort. Coen Stolk was er afgelopen woensdag niet bij in Groningen. Hij was ziek. Dat leidde ertoe dat maar liefst vijf spelers (Mack Bruining, Jeroen van der List, Juan Davis, Arunas Mikalauskas en Joonas Lehtoranta) meer dan 32 minuten binnen de lijnen stonden. Raidell de Pree kreeg vanaf de bank 20 minuten speeltijd en voor Jeroen de Baat waren er 9 seconden weggelegd. Het is eigenlijk niet verrassend dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord de 58-71 voorsprong na drie kwarten niet vast kon houden.

Met Lehtoranta is een nieuwe naam genoemd. De 1.95 meter lange Fin werd aangetrokken om Yamill Wip, die door een blessure dit seizoen niet meer in actie kan komen, te vervangen. In twee duels is de 27-jarige guard/forward gemiddeld goed voor 7.0 punten, 2.0 rebounds en 3.5 assists. De meeste aandacht in de verdediging zal hoe dan ook uit moeten gaan naar Arunas Mikalauskas, Jeroen van der List en Juan Davis.

Als Zorg en Zekerheid Leiden dezelfde intensiteit als afgelopen woensdag op het plankier weet te leggen, dan zijn er op zeker winstkansen. Is dat het geval, dan kan het nog een leuk paasweekend worden, want de concurrentie komt elkaar nu vaak tegen. Zo staat er zaterdag Donar-Heroes Den Bosch op het programma en mag Landstede Hammers op bezoek gaan bij Den Helder Suns. Op maandag, tweede paasdag, is Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball te gast bij Heroes Den Bosch. Landstede Hammers ontvangt dan Donar. Zorg en Zekerheid Leiden komt maandag niet in actie. De wedstrijd tegen Den Helder Suns is eerder al verschoven naar woensdag 7 april.


Eredivisie Feyenoord Zeeuw&Zeeuw

Meer nieuwsberichten