Ferry Steenmetz is dit seizoen actief bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Hij wordt de assistent van hoofdcoach Rolf Franke. De 49-jarige Amsterdammer, die vandaag rond kwam met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball brengt kennis van het spelletje en (internationale) ervaring mee naar Leiden.

Steenmetz (geboren 15 november 1969) was afgelopen seizoen niet actief op het hoogste niveau. Tot en met 2018 was hij vijf jaar coach van het nationale team van de mannen onder 20 jaar, met een onderbreking van één seizoen toen hij coach was van de eredivisieploeg in Rotterdam. In de Dutch Basketball League was Steenmetz als hoofdcoach ook actief bij Amsterdam (seizoen 2009/2010).

De voormalige jeugdinternational hing in 1993 zijn basketbalschoenen aan de wilgen. Als speler kwam hij op het hoogste niveau uit voor Rotterdam, DAS Delft, Nashua Den Bosch, Bestmate Haarlem en Finish Profiles Amsterdam. Nadat hij zijn trainersdiploma’s had behaald, ging Steenmetz als coach aan de slag. In Amsterdam ontwikkelde hij zich verder als assistent van erkende trainers als Arik Shivek, Radko Toroman, Toon van Helfteren en Joe Spinks.

“Met de komst van Ferry Steenmetz wordt de staff uitgebreid met kennis en ervaring, onder meer ook op internationaal gebied”, geeft coach Rolf Franke aan. “Wij kennen elkaar al langer hetgeen een fijne bijkomstigheid is. Wat mij betreft weer een mooie stap voorwaarts om onze doelen te bereiken."

 


Eredivisie FerrySteenmetz

Meer nieuwsberichten