Op donderdag 30 juli is Pim Perquin, één van de twee ereleden van BS Leiden, na een lang ziekbed op 86-jarige leeftijd overleden. Pim Perquin kwam bij BS Leiden terecht in 1975, toen hij met zijn bedrijf Perquin Import en het door hem gevoerde anti-roestmiddel Mercasol hoofdsponsor werd. Onder de naam Mercasol Roestpantser Leiden bleef de club daardoor behouden voor de eredivisie.

Twee jaar lang prijkte de naam van Mercasol op het shirt van Leiden. Pim Perquin wilde langer sponsor blijven, maar niet in de eredivisie en tegen een lagere bijdrage. Toen kwam Parker om de hoek kijken. Perquin was bereid om het stokje door te geven, maar bleef zeer betrokken bij de organisatie. Hij werd voorzitter van de stuurgroep, zeg maar het bestuur van de profafdeling, en speelde in die rol een belangrijke rol tijdens de gouden jaren van BS Leiden onder de naam Parker in de top van het Nederlandse basketbal.

Hoewel het door zijn slopende ziekte steeds moeilijker werd, kwam Pim Perquin ook de laatste jaren nog regelmatig kijken in de Vijf Meihal bij de 'reïncarnatie' van wat hij in 1975 in gang had gezet.

Pim Perquin was naast basketballiefhebber ook een gedreven filmer en jarenlang voorzitter van de Leidse Video en Smalfilm Liga. Bij deze vereniging was hij ook erelid.

Bij BS Leiden was hij naast de in 2010 overleden oprichter Ton Kallenberg de enige, die tot op heden die waardering kreeg. In februari van dit jaar werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, Marcel Verburg , gaf daarop nog een passend eerbetoon vanaf de middencirkel voorafgaand aan een wedstrijd. Deze toespraak is nog te bekijken op ons youtube kanaal.

Op de foto van Emile van Aelst is de kersverse Ridder in de Orde van Oranje Nassau te zien met de Leidse burgemeester Henri Lenferink.

Wij wensen zijn echtgenote Riet, zijn kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe in deze verdrietige tijd.

 

Het bestuur vanZorg en Zekerheid Leiden Basketball


Eredivisie PimPerquin

Meer nieuwsberichten