Over een maand beginnen de trainingen voor het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden weer. Er is een interessant oefenschema opgesteld, met daarin (onder voorbehoud) zes oefenwedstrijden tegen Belgische en Nederlandse clubs, een toernooi in Italië en natuurlijk de Open Dag voor de fans.

De eerste oefenwedstrijd staat al op 8 september gepland. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het dan in Hasselt (Stedelijke sporthal Alverberg) op tegen Limburg United. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Limburg United sluit eveneens de rij als tegenstander in oefenwedstrijden. De ‘return’ wordt op zaterdag 29 september (aanvang 20.00 uur) afgewerkt in de Vijf Meihal.

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 september slaat Zorg en Zekerheid Leiden haar tenten op in het Italiaanse Trento. De Leidse ploeg doet daar mee aan een toernooi. De drie andere deelnemers zijn het thuis spelende Dolomoti Energia Trento, Reggio Emilia en VL Pesaro.

De eerste thuiswedstrijd vindt op woensdag 19 september plaats. De tegenstander is Kangoeroes Basket Mechelen, waar Paul Vervaeck de scepter zwaait en waar Carrington Love de lijnen uitzet. Het weerzien met twee helden van de afgelopen jaren begint op de vertrouwde Leidse tijd van 20.00 uur.

In het weekend van 22 september werkt Zorg en Zekerheid Leiden twee oefenwedstrijden af. Op zaterdag wordt in de Vijf Meihal (aanvang 19.00 uur) de strijd aangebonden met Feyenoord Basketbal uit Rotterdam. Een dag later is de formatie van Rolf Franke te gast in de Maaspoort. Het aanvangstijdstip van de oefenwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch is vastgesteld op 16.00 uur.

De Bosschenaren komen op woensdag 26 september naar Leiden. Aangezien de wedstrijden voor de FIBA Europe Cup ook op woensdagen plaatsvinden, probeert Zorg en Zekerheid Leiden alvast het ritme van woensdag spelen en zaterdag spelen te pakken te krijgen. Het thuisduel tegen New Heroes Den Bosch begint om 20.00 uur.

Een dag na de laatste oefenwedstrijd tegen Limburg United vindt de traditionele Open Dag voor de fans plaats. Over het programma op zondagmiddag 30 september volgt te zijner tijd meer informatie.


Meer nieuwsberichten