Na een lange reis is Desure Buie inmiddels in Leiden aangekomen. De nieuwe Amerikaanse spelmaker van Zorg en Zekerheid Leiden is zich aan het settelen in het appartement, dat hij met zijn landgenoot B.J. Stith deelt.

De 1.79 meter lange Buie kwam de laatste vijf jaar uit voor Hofstra University. Afgelopen seizoen was de Colonial Athletic Association Tournament MVP gemiddeld goed voor 18.2 punten, 5.9 assists, 3.7 rebounds en 2.0 steals. Daarnaast werd Buie in Amerika geroemd voor zijn verdedigende werk. Geert Hammink was dan ook maar wat blij dat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball erin geslaagd is om Buie naar Leiden te halen. Buie was de ‘Wunschkandidat’, zoals Hammink liet weten.

Buie is blij dat er in Nederland geen mondkapjesplicht is. In de Verenigde Staten was dat in sommige staten wel verplicht en daar voelde hij zich niet erg prettig bij. Spraakzaam is Buie nog niet, want hij is bezig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Wel kijkt hij er al naar uit om zijn teamgenoten te ontmoeten en aan trainingen en wedstrijden deel te gaan nemen.


DesureBuie Eredivisie

Meer nieuwsberichten