Richard den Os vertrekt bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 52-jarige Voorschotenaar kreeg de kans om bij Rotterdam Basketbal aan de slag te gaan als hoofdcoach. “Zo’n kans krijg je niet vaak. Ik had best met Rolf Franke willen werken, maar deze kans kon ik niet laten lopen.”

Richard den Os heeft een lange carrière bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gehad. Voor de komst van het eredivisieteam stond hij nog langs de lijn bij het eerste team van BS Leiden. De oud-speler van Blitz werd in 2008 assistent van Ivo Boom. In november 2008 werd Boom aan de kant gezet, waarna Den Os twee wedstrijden als hoofdcoach optrad. Dit leverde een score van 50% op.

Tot 2011 bleef Den Os aan als assistent van Toon van Helfteren. Daarna ging hij met de jeugd werken. In de afgelopen vier jaar fungeerde Den Os ook weer als assistent van Eddy Casteels en Paul Vervaeck. Daarnaast was hij ook nog coach van het Leidse team in de Dutch Talent League.

Den Os ziet zijn overstap naar Feyenoord Basketbal, zoals club per eind juli gaat heten, als een fantastische kans. “In Leiden kijken we al jaren naar Rotterdam en vooral naar de mogelijkheden die daar aan jonge Nederlandse spelers worde geboden. Ik wil dolgraag Feyenoord de top-4 in willen loodsen en ga daar met het team keihard aan werken.”

“Ik heb het al die jaren prima naar mijn zin gehad bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, maar als ik alle voors en tegens tegen elkaar wegstreep, dan neem ik toch de uitdaging aan om als hoofdcoach in de Dutch Basketball League aan de slag te gaan”, stelt Den Os.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball respecteert de beslissing van Den Os en wenst hem dan ook veel succes bij Feyenoord Basketbal.


Meer nieuwsberichten