Wil Zorg en Zekerheid Leiden uitzicht houden op het bereiken van de tweede ronde (weer een groepsfase) van de FIBA Europe Cup, dan is een overwinning op Sakarya BSB van groot belang. Met nog twee uitwedstrijden voor de boeg kan de situatie er voor de Leidenaren bij winst een stuk gunstiger uitzien dan wanneer er woensdagavond verloren wordt. Kom daarom allemaal de ploeg een steuntje in de rug geven, want dat is nu noodzakelijk.

Zorg en Zekerheid Leiden leverde zondagmiddag in Den Bosch een uitstekende prestatie. Met slechts zes spelers (Sergio de Randamie is geblesseerd en Kenneth Simms zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit) werd in De Maaspoort met 83-91 van New Heroes Den Bosch gewonnen. En dat na een 16-4 achterstand na vijf minuten spelen. Dit is een teken dat het met het karakter van de ploeg wel goed zit. Het is nu zaak om de nederlaag tegen s.Oliver Würzburg voor de FIBA Europe Cup te vergeten en volledig voor de winst tegen Sakarya BSB te gaan.

In Turkije kende Zorg en Zekerheid Leiden een bliksemstart. Met de rust stond de Leidse ploeg 19 punten voor (22-41) om er aan de eindstreep uiteindelijk 13 over te houden: 56-69. Sakarya BSB slaagde er bijna twee weken terug wel in om in Duitsland van s.Oliver Würzburg te winnen (69-79).

Die goede vibe werd in de Turkse competitie nog even door getrokken door het tot dan ongeslagen Anadolu Efes on the road met 86-96 te verslaan. De Amerikaanse spelmaker Toney Douglas kwam in dat treffen tot 36 punten, 13 uit 15 schot waaronder 7 driepunters en 7 assists. De Kameroener Landry Nnoko tekende voor 28 punten (80% schot) en 13 rebounds. Als team was Sakarya BSB goed voor 14 driepunters.

De Turken wisten deze goede reeks echter geen vervolg te geven in de FIBA Europe Cup. CSM CSU Oradea pakte in Roemenië namelijk de eerste zege in groep A door Sakarya met 86-84 terug te wijzen. Douglas wist vijf seconden voor tijd met een driepunter gelijk te maken, maar Kristopher Richard werd de matchwinnaar door praktisch in de buzzer de winnende score op het bord te zetten. Douglas was goed voor 25 punten, 4 driepunters en 6 assists. Nnoko produceerde 11 punten (71% schot) en 10 rebounds. Topscorer aan Turkse zijde was echter Junior Etou met 26 punten (4 driepunters) en 10 rebounds. Jean Salumu, de Belgische international die het eerste treffen met Zorg en Zekerheid Leiden moest missen, noteerde 15 punten.

Afgelopen zondag wist Sakarya BSB nog van Bahcesehir te winne: 84-71. Nnoko en Salumu waren allebei goed voor 23 punten. De ploeg van coach Selcuk Emak is inmiddels opgeklommen naar een gedeelde vierde plaats.

Het supertrio Douglas-Etou-Nnoko was in Sakarya ook al gevaarlijk, zeker na de pauze. Om de punten te pakken, zal Zorg en Zekerheid Leiden minstens één speler van dit trio lam moeten leggen. Daar is steun van de zesde man erg belangrijk. Bij winst neemt de kans toe dat er later dit jaar nog eens drie thuiswedstrijden voor de FIBA Europe Cup gaan komen. Zorg er daarom met z’n allen voor dat de Vijf Meihal woensdag een onneembare vesting is. Deze ploeg verdient gezien de huidige prestaties een volle bak! Koop dus snel hier je kaartje, want de ploeg heeft iedere steun hard nodig.


Meer nieuwsberichten