Nadat vorig seizoen het bekertoernooi eenmalig de DBL Cup werd genoemd en alleen clubs uit de DBL mee mochten doen, is er dit seizoen weer sprake van het aloude NBB-bekertoernooi. Ploegen uit alle klassen mogen meestrijden om de Basketball Cup. Komende zaterdag speelt het eerste team van BS Leiden in het Houtkwartier tegen Heroes Den Bosch.

Dat een ploeg uit een lagere klasse de Basketball Cup in de wacht gaat slepen, is een utopie. Veel van die teams hopen op een krachtmeting met een van de grote ploegen uit het Nederlandse deel van de BNXT League.

BS Leiden doet altijd wel een paar rondjes mee, maar kwam de laatste jaren nooit erg ver. Dit seizoen werd echter afgerekend met MSV Noordwijk, Black Eagles uit Rosmalen, Uitsmijters uit Almelo en het Utrechtse studententeam SBU. Daarmee bereikte BS Leiden de laatste zestien en dat is de ronde waarin de elf Nederlandse ploegen uit de BNXT League instromen.

Zorg en Zekerheid Leiden plaatste zich afgelopen zaterdag al voor de kwartfinale. BS Leiden moet zo ver zien te komen door de ongeslagen koploper van de BNXT League Heroes Den Bosch pootje te lichten. Dat betekent dat toppers als Mohamed Kherrazi (zie foto), Thomas van der Mars, Edon Maxhuni, Shane Hammink en Mike Carlson de strijd gaan aanbinden met BS Leiden. Speciaal voor dit duel kregen de mannen van Muris Agic dispensatie om ’s avonds te mogen trainen.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.00 uur. Helaas mag er zaterdag vanwege de coronamaatregelen geen publiek in de zaal. Het mediateam van Zorg en Zekerheid Leiden verzorgt echter een livestream met commentaar, zodat de wedstrijd toch live gevolgd kan worden.


Beker BSLeiden HeroesDenBosch

Meer nieuwsberichten