Beste Basketbalfans/Lieve mensen,

Het seizoen 2019/2020 is abrupt tot een einde gekomen en dat is spijtig voor alle basketballiefhebbers in Nederland. Er is inmiddels al veel over gezegd en geschreven, maar de impact van het Coronavirus op ons dagelijks leven is immens. De gezondheid van eenieder komt natuurlijk op de eerste plaats. Maar ook de financieel-economische gevolgen zijn ongekend. Daarbij komt dat het vooralsnog compleet onduidelijk is hoe lang een en ander gaat duren. Ik wens dan ook iedereen heel veel sterkte voor de komende periode.

 

ZZ Leiden bereikte op sportief vlak een aantal prachtige hoogtepunten, met mooie overwinningen in de Europe Cup en op onze belangrijkste rivalen in de DBL. Maar, zo eerlijk moeten we ook zijn, we waren dit seizoen niet constant, wat een aantal keren tot mindere prestaties leidde.

Dat we nu niet meer met en tegen elkaar kunnen basketballen, is het grootste dieptepunt van het seizoen. De beslissing van de DBL om het seizoen af te sluiten was onvermijdelijk. Als club staan we daar volledig achter. De gezondheid van publiek en spelers is tenslotte vele malen belangrijker.

Wat betekent dit voor ZZ Leiden Basketball?

De meeste van onze Amerikaanse spelers zijn inmiddels naar huis vertrokken en ook de overige spelers en staf zitten thuis. Als club moeten we nu proberen dit seizoen financieel en organisatorisch zo goed mogelijk af te sluiten. Een enorme uitdaging, want een groot deel van onze verplichtingen loopt door en we hebben er geen inkomsten meer tegenover staan.

Onze seizoenkaarthouders zullen we in het nieuwe seizoen een leuke tegemoetkoming aanbieden. Fans die al tickets hadden gekocht voor nog te spelen wedstrijden, kunnen hun ticket volgend seizoen inruilen voor een wedstrijd naar keuze. Ook met spelers, staf, medewerkers en sponsoren zullen we, waar nodig,  aanvullende afspraken gaan maken.

Ondertussen zullen we ons ook voorbereiden op het komende seizoen. Belangrijk daarbij is hoe het deze moeilijke periode zal gaan met onze sponsoren en wat daarvan de consequenties zullen zijn voor onze begroting. Een aantal spelers uit de selectie zullen jullie hopelijk volgend seizoen terugzien in de Vijf Meihal. Daarnaast zullen we uiterst zorgvuldig te werk gaan om nieuwe geschikte spelers aan de selectie toe te voegen.

Graag wil ik onze spelers en begeleidingsstaf bedanken voor hun inspanningen. Ze hebben ons dit jaar spektakel, emotie en ook frustraties voorgeschoteld: alles wat onze sport zo prachtig maakt.

Dank aan de mensen in de jeugdopleiding, die keihard hebben gewerkt om onze talentvolle jeugd steeds een beetje beter te maken.

Dank aan onze medewerkers en vrijwilligers: jullie tomeloze inzet is van onschatbare waarde voor ZZ Leiden.

Ook veel dank aan de leden van de ZZ Leiden Businessclub. De businessclub is de levensader van het basketbal in Leiden. Laten we kijken of we waar mogelijk elkaar kunnen helpen om de bal in de ploeg te houden. We wensen iedereen veel sterkte in deze ook moeilijke economische tijd.

Als laatste een groot applaus voor onze trouwe seizoenkaarthouders en overige fans. Iedere wedstrijd weer weten jullie een fantastische sfeer te creëren in ‘onze schuur’, die ongeëvenaard is in Nederland.

Ik ga ervanuit dat we ook volgend seizoen weer op de geweldige inzet en betrokkenheid van jullie allemaal mogen rekenen.

In topsport gaat het uiteindelijk om winnen. Zoals Darwin het verwoordde: “Those who survive are not the strongest or the most intelligent, but the most adaptable to change.”Hier blijven we keihard aan werken.

Blijf gezond en ik hoop jullie allemaal weer in de Vijf Meihal te zien tijdens het seizoen 2020/2021!

Met sportieve groet,

 

Marcel Verburg

Voorzitter Zorg en Zekerheid Leiden Basketball


Eredivisie

Meer nieuwsberichten