Na een druk bekerweekeinde met back-to-back duels met Apollo Amsterdam staat Zorg en Zekerheid Leiden een rustig weekje te wachten. Woensdag 16 januari wordt er thuis gespeeld tegen Aris Leeuwarden. Komende zondag gaat Zorg en Zekerheid Leiden op bezoek bij Dutch Windmills.

Zorg en Zekerheid Leiden draait lekker: de halve finale van het NBB-bekertoernooi is inmiddels bereikt, in Europa is de ploeg nog in de race voor de knock-out fase van de FIBA Europe Cup en bij winst woensdag kan Zorg en Zekerheid Leiden ook echt de eerste plaats in de Dutch Basketball League overnemen van Landstede Basketbal.

Dat laatste moet dan gebeuren tegen Aris Leeuwarden. De Friezen staan momenteel zevende in de Dutch Basketball League en dat valt toch wat tegen. Daar zijn wel oorzaken voor te vinden. Zo speelde de boogde spelmaker Johnny Williams na een lange afwezigheid van een blessure slechts twee wedstrijden mee. Met Williams in de ploeg zag het spel van de Friezen er goed uit, maar de Amerikaan bleek toch te veel last van zijn knieblessure te ondervinden.

Sinds het begin van deze maand staat er een nieuwe spelmaker in de persoon van Darian Anderson. In december werd Craig Osaikhwuwuomwan al verwelkomd in Leeuwarden. Dan was er nog een Braziliaanse Nederlander. Deze Leonardo Eltink speelde een paar wedstrijden mee en stond op het laatst in de starting five, maar hij nam daarna afscheid van Aris Leeuwarden.

Feit is dat al deze veranderingen en de afwezigheid van blessures de ploeg geen goed hebben gedaan. Nu is er wat meer rust op het spelersfront en kan Tony van den Bosch dan eindelijk echt beginnen om van Aris Leeuwarden een team te maken.

Terugkijken naar vorig seizoen is niet echt aan de orde. Aris Leeuwarden dwong Zorg en Zekerheid Leiden in de eerste ronde tot het spelen van drie wedstrijden, maar dit huidige Leidse team is van een iets andere orde dan vorig seizoen. David Michaels, de Koreaanse Amerikaan, Nathaniel Musters en Litouwer Deividas Kumelis maakten die serie wel mee.

Nieuwe spelers in de ploeg zijn rasschutter Nick Masterson en de behendige power forward Griffin Kinney. Op 8 december wist Zorg en Zekerheid Leiden in het Kalverdijkje met 81-95 te winnen, wat vooral te danken was aan een uitstekend eerste kwart (15-29). Masterson gooide er 31 punten in (zes driepunters), terwijl Kinney een fraaie double double noteerde met 19 punten en 12 rebounds.

Wedstrijden tegen Aris Leeuwarden worden doorgaans gekenmerkt door hoge scores (van beide ploegen). Met de komst van Craig O. is spektakel niet uitgesloten en daar is de Leidse ploeg zelf ook niet vies van. Met andere woorden: kom naar deze wedstrijd, want het wordt weer smullen geblazen. Ga naar de website en schaf daar je kaartje aan. Let op: normaal beginnen thuiswedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden om 20.00 uur. Dat is dit keer niet het geval. Er wordt een half uurtje later begonnen: om 20.30 uur dus.


Eredivisie

Meer nieuwsberichten