Op donderdag kwamen in de ochtend Clayton Vette en Kenneth Simms al aan op Schiphol. Teammanager Bart Kriek leek wel een reisbureau annex taxi, want later in de ochtend kon hij ook de Amerikaanse guards Maurice Watson en Darius Thompson van de luchthaven naar Leiden brengen.

Watson en Thompson delen samen een appartement in Leiden. Na aankomst moest er natuurlijk wel even proviand ingeslagen worden. Al wandelend kwamen de Amerikanen ook even langs de Vijf Meihal. Uiteindelijk waren ze wel benieuwd naar hun nieuw thuishaven.

De 25-jarige Watson is de beoogde spelverdeler van het team van de nieuwe coach Rolf Franke. Watson is afkomstig van Creighton, een gerenommeerd college in de Big East Conference. In zijn laatste jaar raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. Een lange weg van revalidatie volgde, maar afgelopen zomer speelde Watson tijdens een sterk bezet toernooi in de Verenigde Staten de pannen van het dak.

Zijn huisgenoot Thompson is twee jaar jonger. De 1.93 meter lange Amerikaan is een combo guard, die zowel op de 2 als op de 1 kan spelen. Thompson zal in dat laatste geval Watson rust kunnen gunnen, zodat er geen spelverdeler veertig minuten binnen de lijnen hoeft te staan. Thompson was twee seizoenen lang actief voor Virginia, dat in de sterke Atlantic Coast Conference uitkomt. Nadat hij daar zijn studie had afgerond, besloot hij nog een jaar te gaan studeren en basketballen bij Western Kentucky University.


Meer nieuwsberichten