Zorg en Zekerheid Leiden treedt zaterdag opnieuw in eigen huis aan. Dit keer tegen Landstede Basketbal, de trotse koploper in de Dutch Basketball League die na zeven wedstrijden nog geen nederlaag heeft geïncasseerd. Dat geldt eveneens voor Zorg en Zekerheid Leiden, alleen staan de Leidenaren pas op vier wedstrijden. Het gaat er zaterdag om spannen. Wie gaat voor het eerst punten inleveren?

Voordat Ajax naar de ArenA verhuisde, speelden de Amsterdammers in De Meer. Dat werd handig gebruikt in de slogan ‘er gebeurt meer in de Meer’. Als je dat naar Leiden en basketbal doortrekt, komen we uit op ‘het is altijd bal in de Vijf Meihal’. Nou, dat was het zeker woensdagavond. Wat een sensationele ontknoping kreeg het duel tegen Sakarya BSB: 99-97 winst voor de Leidse ploeg na verlenging en dan te bedenken dat Zorg en Zekerheid Leiden in het derde kwart nog 17 punten achter stond.

In de seizoengids In The Paint werden enkele memorabele wedstrijden uit het verleden aangehaald. Wedstrijden in de Vijf Meihal waar je gewoon bij geweest moest zijn. In het lijstje voor de toekomst mag de wedstrijd tegen Sakarya BSB niet ontbreken.

Overigens was de wedstrijd van afgelopen zondag in Den Bosch ook eentje om niet te vergeten. Na vijf minuten met 16-4 achter staan en dan nog gewoon 19 punten voor komen om er uiteindelijk acht over te houden aan de finish: 83-91.

De volgende tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden is dus Landstede Basketbal. Herman van den Belt wist drie Amerikanen te behouden: de geblokte Franko House, de slimme Noah Dahlman en de behendige Sherron Dorsey-Walker. De absolute smaakmaker van het team is echter de Canadese international Kaza Kajami-Keane. Onder zijn leiding laat de Zwolse ploeg weer prima basketbal zien.

Van de zeven gespeelde wedstrijden slaagde Landstede Basketbal er slechts één keer in om niet aan de 80 punten te komen. Dat was in de openingswedstrijd van het seizoen toen het in Dordrecht met 64-78 won van Dutch Windmills. In de laatste twee duels werd zelfs de barrière van 100 punten genomen: 59-105 tegen Aris Leeuwarden en 100-73 tegen Apollo Amsterdam. Zelfs tegen de regerend landskampioen kwam Landstede Basketbal tot 88 punten. Omdat Donar niet verder dan 81 punten kwam, ging de zege naar de Zwolse formatie.

Zorg en Zekerheid Leiden kwam vanwege de wedstrijden voor de FIBA Europe Cup pas vier keer in actie. Het zestal dat in Den Helder acteerde, kwam tot 78 punten (73-78 winst). In de drie andere duels werden 82, 88 en 91 punten gescoord.

Met die hoge scores in het achterhoofd moet dit een interessante krachtmeting gaan worden. Waarbij er bij een aantal Zwollenaren ongetwijfeld revanchegevoelens leven voor de uitschakeling in de play-offs van afgelopen seizoen. Het werd in de halve finale toen 4-0 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Alle ingrediënten wijzen op een leuke, aantrekkelijke wedstrijd. En zeg nou zelf: na de wedstrijd van woensdag ben je nu al benieuwd wat er nu weer gaat gebeuren in de Vijf Meihal. In de voorverkoop gaat het al lekker. Het wordt dus druk in de hal. Wil jij er ook bij zijn? Wacht dan niet zo lang, maar ga nu hierheen en koop snel je kaartje voor deze kraker tussen de twee enige nog ongeslagen ploegen.

 


Meer nieuwsberichten