Aanmelden voor selectietrainingen ZZ Leiden Mannen  Dutch Talent League Eredivisie U16 - U18 – U22 en BS Leiden 2e Divisie Mannen U16 – U18 – U20 en U22 vanaf vandaag mogelijk.

Voor iedereen is het basketbalseizoen abrupt geëindigd: geen ‘dagje hal’ meer, geen spannende wedstrijd meer en zelfs geen uren meer met je teamgenoten na een training in de kleedkamer. Daarnaast zelfs geen Final-Four meer, waardoor veel van onze teams de mogelijkheid missen om te strijden voor het kampioenschap. Een onwijs pijnlijke en zeer teleurstellende situatie, want basketbal giert door ieders hart en nieren en draait bij onze (landelijk spelende) jeugdteams om plezier, ontwikkeling en de best mogelijke prestatie leveren. Het Corona-virus zal ons helaas voorlopig nog van het basketbal afhouden. Tegelijkertijd zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al wel in volle gang, om te voorkomen dat alles straks in een korte periode moet worden geregeld. 

Een onderdeel van deze voorbereiding is de jaarlijkse planning van de selectietrainingen. Natuurlijk weten we nog niet wanneer we de trainingen kunnen plannen, maar wel stellen we de aanmelding alvast open: op die manier krijgen we tijdig inzicht in de hoeveelheid spelers waar we rekening mee moeten houden. 

Mocht je in een landelijk spelend team willen spelen (U16/U18/U20/U22), meld je dan nu alvast aan voor de trainingen via het volgende aanmeldformulier: aanmeldformulier ZZ/BS Leiden. Iedere speler (huidige leden en niet-leden) dient zich aan te melden. Zowel spelers van binnen de vereniging als van buiten de vereniging zijn dus welkom op deze dagen. 

Zodra we weer mogen basketballen, krijg je bericht over de data en tijden van de selectietrainingen.

We zullen met een groep trainers zo goed mogelijk bepalen of je geschikt bent voor een van deze landelijke teams. Dit hangt onder andere af van je technische vaardigheden, fysieke mogelijkheden, ambitie, mentaliteit, inzet, leervermogen en potentie.

Alle eredivisie teams trainen in het reguliere seizoen vier keer per week (+ verplicht 1 keer in de week een krachttraining) en de tweede divisie teams zullen drie keer per week gaan trainen. 

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je terecht bij Rob van Hooven via vanhooven@eredivisiebasketballleiden.nl voor de ZZ Leiden Dutch Talent League eredivisieteams en bij Paul Rosdorff voor de BS Leiden tweede divisie teams via paul@rosdorff.nl .   


Eredivisie U16 u18 u21

Meer nieuwsberichten