16-09-2019 · Seizoensopening (Sligro Leiden)

Het is gebruikelijk dat het team bij aanvang van het seizoen op een locatie in Leiden wordt gepresenteerd aan de business club van Zorg en Zekerheid Leiden. Afgelopen maandag waren de leden van de business club en iedereen rond het team te gast in de vernieuwde Sligro.

Buiten stond een gigantisch podium met een groot scherm. Wie deze avond bij de Sligro langs kwam, zal dat niet ontgaan zijn. De ontvangst van de leden van de business club was binnen. Met een glas bubbels in de hand werd de weg richting de Proeftuin ingeslagen. Sligro 3.0, zoals vestigingsmanager Arno de Jong de nieuwe stijl noemt, zag er goed uit. Ruime paden en een duidelijk overzicht van de producten die er te vinden zijn. De vakspecialisten waren aanwezig om nadere tekst en uitleg te geven en in de keuken was de chef al bezig om voor smakelijke hapjes te zorgen.

Marcel Verburg heette de aanwezigen van harte welkom. Hij gaf aan dat hij de presentatie al eerder bij de Sligro had willen houden, maar hij was bereid te wachten totdat Arno de Jong klaar was met de complete verbouwing. Verburg vertelde wat er dit seizoen allemaal te gebeuren staat voor de leden van de business club. Hij maakte ook melding van tien nieuwe leden van de business club sinds 1 juli van dit jaar. Daar blijft het niet bij, want er lopen nog wat contacten die in een ver gevorderd stadium zijn. Tevens riep Verburg de aanwezigen op om zelf ook kandidaten aan te dragen voor het lidmaatschap van de business club. Samen kun je nu eenmaal meer bereiken.

Daarna werden weer enkele bedrijven in het zonnetje gezet, omdat zij zich al tien jaar lang hebben verbonden met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Ook liet hij het speciale horloge, met logo van Zorg en Zekerheid Leiden, zien. Leden van de business club kunnen hiervoor in aanmerking komen. Dat gold ook voor de spelersbanieren van afgelopen seizoen.

Na de woorden van de voorzitter toog het gezelschap naar buiten. Met verve verwelkomde speaker Martin Hooymans iedereen. Na wat vrolijke woorden was het tijd om het team voor te stellen. Eerst de volledige begeleidingsgroep, daarna was het de beurt aan assistent-coach Ferry Steenmetz en vervolgens alle spelers. Veel van hen hadden dit nog niet eerder meegemaakt en kwamen ietwat verlegen het podium op. Braxton Huggins keek heel verbaasd op toen hij zichzelf op het ledscherm zag. Jarvis Williams kwam al dansend het podium op. Dat hij wat heeft met muziek bleek later op de avond. Hij vroeg de vrouwelijke deejay om uitleg en zorgde daarna voor een verdere muzikale omlijsting van de laatste minuten van het evenement.

Eenmaal terug werd er verder gegeten en gedronken. Er werd bijgepraat met de spelers die zich, soms voorzichtig, tussen de mensen begaven. Vestigingsmanager Arno de Jong zag het met genoegen aan en maakte zelf ook de nodige foto’s. Even na achten verscheen coach Rolf Franke ten tonele. Hij was door werkzaamheden niet eerder in staat om bij de presentatie aanwezig te zijn. Hij gaf aan dat hij het weer een hele eer vindt om hier te staan en de leden van de business club toe te spreken. Bovendien is Zorg en Zekerheid Leiden een topclub in Nederland en dan is het ook een hele eer om daarvan deel uit te mogen maken. Franke hoopt iedereen zondag weer te zien als er gestreden wordt voor de eerste prijs van het seizoen, de SuperCup.

Na de woorden van Franke vermaakte iedereen zich nog opperbest. De hapjes bleven komen, voor de spelers waren er zelfs broodjes, want vooral de Amerikanen moesten erg wennen aan de hapjes. Tot vermaak van de veteranen uit het team van Zorg en Zekerheid Leiden. Aan alles moet een einde komen, dus na half negen keerde iedereen weer huiswaarts. De spelers uiteraard ook, maar zij moesten zich dinsdagochtend al weer vroeg melden om de trip naar Italië, waar nog twee wedstrijden worden gespeeld, in te zetten.

Terug naar overzicht