Verslag

Donar Groningen - Zorg en Zekerheid Leiden

69-47

Datum:
zondag 8 oktober 2017 · 12:30
Team:
DTL

U24 kansloos in Groningen

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de uitwedstrijd in Groningen tegen Donar kansloos verloren. Een achterstand van 23-8 na het eerste kwart kwam de Leidse ploeg niet meer te boven en het verloor uiteindelijk met 69-47.

Zorg en Zekerheid Leiden begon slap aan de wedstrijd en liep vanaf het eerste moment achter de feiten aan. De thuisploeg kon alles doen wat het wilde en schoot met scherp in het eerste kwart en de bezoekers hadden ook aanvallend niets in te brengen. Gevolg was dat het gat na de eerste periode al vijftien punten was: 23-8. Het tweede kwart was beter. Er werd in ieder geval harder gewerkt. Toch was het verschil met de rust iets verder opgelopen: 37-18.

Het was duidelijk dat er iets anders moest na de rust en dat gebeurde gelukkig ook. Er werd beter verdedigd en aanvallend ging het ook iets beter. Zorg en Zekerheid Leiden kwam op een gegeven moment terug tot twaalf met kansen op meer, maar die werden helaas niet benut. Een alles of niets poging aan het eind van de wedstrijd zorgde ervoor dat Donar Groningen nog een paar keer eenvoudig kon scoren, waardoor het verschil uiteindelijk toch nog 22 was: 69-47.

“Of het nou aan het vroege tijdstip lag of de lange reis, wij waren in ieder geval niet klaar om te spelen”, stelde coach Richard den Os. “Eigenlijk begonnen we pas na de rust, maar toen stonden we al 19 punten achter. Aanvallend hebben we nog veel moeite om in het juiste ritme te komen en de juiste beslissingen te nemen en je ziet dat als we zonder Rens of Marijn spelen, wat nu het geval is, we nog problemen hebben met de organisatie. Maar daar kunnen en gaan we aan werken en daar heb ik geen problemen mee. Wel met het niet klaar zijn en de manier waarop we beginnen.”

comments powered by Disqus