Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Den Helder Suns

100-63

Datum:
woensdag 20 september 2017 · 20:00
Team:
Eredivisie

ZZ Leiden opent met century

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste oefenwedstrijd in de eigen Vijf Meihal in winst omgezet. Met snel en fris basketbal werd debutant Den Helder Suns op een century getrakteerd: 100-63. Bij rust was de zaak al beklonken: 49-26.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het nog stellen zonder Clayton Vette. Daardoor schoof Sergio de Randamie door naar de startende vijf. De andere vier starters waren Jessey Voorn, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Carrington Love. Binnen twee minuten had de Leidse ploeg een 11-0 voorsprong genomen, onder andere door driepunters van Voorn (twee stuks) en Love (één). Peter van Noord, de coach van Den Helder Suns greep meteen naar de time-out. Even leek Den Helder op te leven na een dunk van Quinterian McConico, maar Kherrazi betaalde hem aan de andere kant met gelijke munt terug. Love liet ondertussen zien dat Zorg en Zekerheid Leiden met deze Amerikaanse guard een smaakmaker en een goede speler in huis heeft gehaald. Het tempo werd constant hoog gehouden. Via 28-13 na tien minuten werd het 49-26 bij de rust. Zowel Love als Voorn had al 13 punten achter zijn naam staan.

Na de pauze drukte Worthy de Jong zijn stempel wat meer op de wedstrijd. Ondanks foutenlast (vlak na rust stond De Jong al op vier persoonlijke fouten) voerde hij met vijf driepunters zijn scoretotaal op naar 24 punten. Zijn laatste twee driepunters waren precies genoeg om de 100 op het bord te schieten. Uiteraard had De Jong ook weer een fraaie dunk in huis. Na een steal dunkte hij achterwaarts 94-55 op het bord.

Over dunks gesproken, Floris Versteeg had ook nog een fraaie hoge eenhandige dunk. Van de jonkies liet Rens Butter zich nadrukkelijk gelden. De jonge spelverdeler schroomde niet om de basket aan te vallen en dat leidde soms tot spectaculaire drives. Butter was de zesde speler in de dubbele cijfers met 10 punten.

Overigens mag niet onvermeld blijven dat Den Helder Suns niet kon beschikken over Tjoe de Paula en de Luxemburgse international Alex Laurent.

Coach Paul Vervaeck was gedeeltelijk tevreden. Aanvallend was hij wel tevreden met het hoge tempo en de snelle balrotatie. “Dat ligt natuurlijk ook aan de pointguard (Love). Ik vind het wel jammer dat we niet 40 minuten geconcentreerd hebben gespeeld. Dat moet beter. Wat ik belangrijk vind, is dat er een team staat.”

Zorg en Zekerheid Leiden speelt in de voorbereiding nog twee keer thuis. Op zaterdag 23 september tegen Apollo Amsterdam en op zondag 1 oktober tegen Aris Leeuwarden. Beide duels zijn gratis te bezoeken.

Statistieken

comments powered by Disqus