Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Uball Utrecht

87-48

Datum:
zondag 18 december 2016 · 20:00
Team:
DTL

Eenvoudige overwinning DTL-team

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de laatste wedstrijd in 2016 eenvoudig gewonnen. UBALL werd in de eigen Vijf Meihal met 87-48 verslagen. Door deze overwinning staat de Leidse ploeg nu op de tweede plaats, achter koploper Rotterdam Basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden begon goed en nam een 12-1 voorsprong. De rest van de eerste helft liep de voorsprong beetje bij beetje verder op. Hele goede momenten werden afgewisseld met mindere en de rust ging in bij 40-20.

In de tweede helft liep Zorg en Zekerheid Leiden snel verder weg, al werd het verdedigend allemaal wat minder. Met name één-tegen-één werden sommige spelers te makkelijk verslagen. Het laatste kwart begon de Leidse ploeg slecht en kwam UBALL terug tot 62-38. Echter, na een time-out pakte het team het weer goed op en liep de voorsprong weer verder op naar de uiteindelijke 87-48 eindstand.

“Dit soort wedstrijden zijn lastig om veertig minuten lang de juiste dingen te blijven doen”, constateerde coach Richard den Os na afloop. “We komen snel en makkelijk op een grote voorsprong en dan zie je bij sommige jongens dat ze het allemaal te makkelijk op gaan nemen. Maar over het algemeen een prima overwinning waar iedereen heeft kunnen spelen en scoren. We hebben nu even rust en beginnen na de kerst weer met trainen. Op 8 januari moeten we er weer staan. Dan staat de uitwedstrijd tegen Landstede op het programma.”

Statistieken

comments powered by Disqus