Verslag

Akrides - Zorg en Zekerheid Leiden

52-67

Datum:
zaterdag 3 september 2016 · 17:00
Team:
DTL

U24 wint eerste oefenpot

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft vandaag de eerste oefenwedstrijd gewonnen. In IJmuidem was de ploeg te sterk voor het seniorenteam van Akrides. Na een ruststand van 30-29 won de Leidse ploeg met 52-67.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden ontbrak Leratho Biekman. Coach Richard den Os trad met een deels andere groep dan vorig seizoen aan tegen de eerste divisionist. Ook was er pas één week getraind onder leiding van Den Os en Paul Vervaeck. Dat betekende een iets andere manier van spelen.

Vooral in de rebound domineerde het jonge Leidse team. Zorg en Zekerheid Leiden pakte 27 aanvallende rebounds, Akrides kwam niet verder dan zeven stuks. De formatie van Den Os leed 19 turnovers, maar Akrides gooide zelf de bal 28 keer weg. Deze twee statistieken vormen grotendeels de verklaring voor de Leidse overwinning.

"Voor een eerste wedstrijd kan ik hiermee wel tevreden zijn", oordeelde coach Den Os na afloop. Komende woensdag oefent het U24-team in de Vijf Meihal tegen Punch. "Ik speel geen oefenwedstrijden in het weekend, omdat minimaal zes spelers van dit team met heren 1 mee moet doen. Daarom oefen ik alleen midweeks."

comments powered by Disqus