Verslag

Landstede Basketbal Zwolle - Zorg en Zekerheid Leiden

88-66

Datum:
zaterdag 10 september 2016 · 19:00
Team:
Eredivisie

Oefenverlies jeugdig ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanavond in Meppel de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gespeeld. De verre van complete Leidse selectie ging in de strijd om de David Cup met 66-88 onderuit tegen Landstede Basketbal.

Het verschil werd vooral in het eerste kwart gemaakt. Zorg en Zekerheid Leiden speelde rommelig en de spelers moesten ook duidelijk aan elkaar wennen. De Zwolse formatie sloeg meteen toe: 5-28. Na het eerste kwart ging het de Leidse formatie, waar Cashmere Wright en Rogier Jansen ieder twintig minuten in actie kwamen, een stuk beter af. Bij rust was de marge slechts één punt vergroot: 22-46.

Na de pauze verloor Zorg en Zekerheid Leiden in het derde kwart iets meer terrein: 36-65. Het laatste kwart werd uiteindelijk nog gewonnen met 30-23. Ondanks het matige begin leed Zorg en Zekerheid Leiden slechts twaalf keer balverlies tegen Landstede Basketbal zestien. De Leidse ploeg pakte ook nog eens dertien aanvallende rebounds.

Rens Butter kan terugzien op een prima debuut. De jeugdinternational was goed voor 11 punten en 4 assists. Cashmere Wright werd topscorer met 18 punten. Ook Floris Versteeg zat met 10 punten in de dubbele cijfers.

Morgenmiddag neemt Zorg en Zekerheid Leiden het in de troostfinale op tegen Red Giants.

Statistieken

comments powered by Disqus